İl olduktan sonra Karayolları ile serüveni duble yollarla başlayan Düzce, yıllarca duble yolların bitirilmesini, şehre giriş ve çıkışların bir ile yakışır yollar ile bezenmesini bekledi. 13 yıl geçti kimi tamamlandı kimi hala yapılıyor. Bir çok konuda şanssız olan Düzce’nin en şanssız olduğu konulardan biri de ne yazık ki karayolları. Yatırım ve hizmet yönünden  fakir bir il haline gelen Düzce, özellikle ulaşımda en geri kalan iller arasında.

Bakımsız Refüjler

 

Sakarya il sınırı biter bitmez tabelaya bakmadan Düzce sınırına girdiğinizi rahatlıkla anlamak mümkün. Orta refüjlerdeki uzayan otlar, kırık dökük taşlar ve yollardaki çukurlar Düzce’ye girişten itibaren kötü bir yol güzergahıyla karşılaşılmasına neden oluyor.

 

Su Dolu Altgeçitler

 

Karayollarındaki bulunan alt geçit ve üst geçitlerde aynı bakımsızlıktan muzdarip. Üçköprü'de sık sık halkın eylem yaptığı alt geçitler, dolan sular nedeniyle kullanılmıyor.

 

Kazaların bitmediği Akıllı Kavşaklar

 

D-100 Karayolunda sıklıkla karşımıza çıkan geniş kavşaklarda ayrı bir sorun. Avrupa standartlarında ‘Akıllı Kavşak’ adıyla geçen ve neredeyse 90 derece olan kavşaklarda sık sık kazalar meydana geliyor. Kazaları azaltmak amacıyla yapılan ‘modern kavşak’lara daha sonra aydınlatmalar eklense yolu bilmeyen sürücüler için kaza sebebi olabiliyor.

Kırık Dökük Bariyerler

Düzce’nin tam ortasından geçen D-100 karayolu kenarında bulunan bariyerle bakımsızlıkları ile dikkat çekiyor. Bazı bölgelerde meydana gelen kazalarda araçların çarparak yamulttuğu veya kırdığı bariyerler ilgisizlikten harap durumda. Karayolunun bir çok kesiminde onarım bekleyen bariyerler dikkat çekiyor.

Haber: S. KAŞKIR