Yaşanan depremler, sorunlar derken yıllardır yapılmayı bekleyen Düzce Ticaret ve Kültür Merkezi, yapılmak için 29 Martta seçilecek yeni Düzce Belediye Başkanı'nın çalışma başlatmasını bekliyor.

Düzce’nin merkezinde uzun yıllardan beri yapımı sorun haline gelen, bir çok kez yeniden yapılacak denmesine rağmen sürekli yarım bırakılan iş merkezi görüntü kirliliğine yol açıyor.

Geçtiğimiz yıllarda Belediye ile anlaşarak inşaatın yapımını üstlenen firma, maliyetlerin artmasını gerekçe göstererek faaliyetine son vermişti. Böylece, daha önce iki kez müteahhit değiştiren iş merkezi inşaatını üçüncü müteahhit de yarıda bırakmıştı.

Geçmişte kat karşılığı yapılması istenen ve müteahhide verilen merkez, yıkılarak yeniden yapılmalı yönündeki tartışmalara da yol açmıştı. İş merkezini tamamlamak için anlaşmaya verilen son müteahhit ise, yaptıkları karşılığında 3 milyon dolar para talep ederek, bu parayı verecek olan müteahhide işi devredeceğini bildirmişti. Bu gelişmelerin yaşandığı dönemlerde açıklama yapan müteahhit, sorunun çözümünün zor olduğunu, tek yolun mahkemeye gitmek olduğunu söylemişti.

Toplam 290 dükkanın bulunduğu iş merkezinin 29 Mart yerel seçimlerinde göreve gelecek olan yeni Belediye Başkanının da başını ağrıtacağa benziyor. Yıllardır merkezde kalan ve görüntüsüyle Düzce'ye yakışmayan iş merkezinin akıbetinin ne olacağı, yeni belediye başkanının bu inşaat ile ilgili ne gibi kararlar alacağı ise seçimler sonrasında belli olacak.