TERÖRÜ ŞİDDETLE KINADI

MHP Düzce İl Başkanı Ümit Yılmaz, artan terör olayları ve bölge gündemiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Yılmaz, terörü lanetlerken Yığılca’ya yapılacak olan çimento fabrikasıyla ilgili “halk isterse arkasında oluruz” dedi.

MHP Düzce İl Başkanı Ümit Yılmaz’la son zamanlarda artan terör olayları ve bölge gündemiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Yılmaz, terör olaylarını şiddetle ve nefretle kınadığını ifade ederken şöyle konuştu: “Türkiye'nin birliğine ve bütünlüğüne yapılan her saldırı, bizim karşısında durduğumuz bir olaydır. MHP olarak Türkiye’yi bölmeye çalışan terör örgütlerine karşı tavrımız nettir. Terörün karşısındayız. Terörle etkin mücadele gerektirdiğini hep platformda yıllardır ifade ediyoruz.”

“ONLARA GÖRE ÇÖZÜM BİZE GÖRE İHANET SÜRECİ”

MHP İl Başkanı Yılmaz, hükümetin çözüm süreci ile ilgili attığı adımları da eleştirdi. İktidarın çözüm sürecini yanlış anladığını söyleyen Yılmaz, şu ifadeleri kullandı: “Çözüm süreci adı altında yürüttükleri bizimse ihanet süreci olarak adlandırdığımız süreçte, terörle mücadele yerine müzakereyi seçtiler. Bu müzakere süreci sonucunda geldiğimiz ortam ve şartlar belli. Bizim tavrımız net ve tavrını en net koyan partilerin başındayız. Çözüm belli etkin istihbarat etkili mücadele...”

“HALK İSTERSE KARŞISINDA DURAMAYIZ”

Düzce gündemine ilişkin de açıklamalarda bulunan MHP İl Başkanı Ümit Yılmaz, Yığılca’ya yapılacak olan çimento fabrikasıyla ilgili olan düşüncelerini “Yığılca halkı isterse projenin arkasındayız” diye belirtti. Yılmaz, çeşitli platformlarda konuyu dile getirdiklerini ve Yığılca ilçe teşkilatı olarak bir kamuoyu yoklamasının da yapıldığını söyledi.

Yılmaz, “Yığılca halkının yüzde 90’ı çimento fabrikasına iyi niyetle bakıyor. Düzce ilimiz yatırımlar konusunda fukara bir il. Düzce ilinde de Yığılca ilçesi en fukarası. Bu yüzden Yığılca en ufak bir fabrika bacasına bile iyi niyetle bakıyor. Biz de siyasi parti olarak halkın istediğinin karşısında duramayız. Ama fabrika dünya standartlarında olmalı ve çevreyi kirletmemeli, insan sağlığına zarar vermemeli yoksa karşısında oluruz.” diyerek çimento fabrikasıyla ilgili görüşlerini ifade etti.

Çimento fabrikası konusunda siyasetçilerin de kafasının karışık olduğuna dair eleştiri getiren Yılmaz, Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit'in fabrikanın yanında bir taraf olduğunu ancak AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin'in tam tersi bir tutum sergilediğini söyledi.

“İHMAL VE ART NİYETTİR”

Yılmaz, son olarak Düzce halkını yakından ilgilendiren ve inşaat ya da düzenleme çalışmaları hala süren terminal, kültür merkezi ve devlet hastanesi gibi önemli projeler hakkında konuştu. Yapımları hala tamamlanmamış olan yatırımların altında kesinlikle ihmal olduğunu savunan MHP Düzce İl Başkanı Ümit Yılmaz, şunları kaydetti: “Bu bir kötü yönetimdir. Oy sıralaması olarak Türkiye’de ilk beşte olan bir ilin yatırımlarının bu kadar gecikmesi tamamen bir ihmal ve art niyettir.” diyerek ağır eleştirilerde bulundu.

Ö. YILMAZ