AK Parti Akçakoca Genişletilmiş İlçe Danışma Toplantısı'nda 31 Mart Yerel Seçimleri'nde kaybedilen belediyeler üzerinden partililere seslenen AK Parti Düzce Milletvekili Fahri Çakır'ın "Kimse kazanmadı, biz allayıp pullayıp verdik. Gönüllere dokunmayı sürdürmez isek, parti disiplininden koparsak kazanamayız. Belediyecilik olarak Başkan Cüneyt Yemenici neyi eksik yaptı? Ama hastalığımız şu; AK Parti içerisinde olup da muhalefetle birlikte hareket edenler seçimi aldı MHP’ye verdi." sözleri Cumhur İttifakı ortağı MHP cephesinde tepkiye neden oldu.

"Hiçbir siyasetçi seçmenin oyunu cebinde göremez"

MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, Öncü Haber'e özel yaptığı değerlendirmede, Çakır'ın yorumlarını 'seçmenin tercihine saygısızlık' olarak nitelendirdi.

Yılmaz şöyle konuştu: "Siyasetçi seçmenin tercihine ipotek koyamaz. Yerel seçimde de genel geçimde de yapmış olduğu plan ve program doğrultusunda, hatalar doğrultusunda sandıkta karşılığını alır. Hiçbir siyasetçi seçmenin oyunu cebinde göremez. Fahri Beyin de böyle görmemesi gerekiyor."

"Fahri Bey keşke AK Partili belediyelerin 120 milyon TL borçla ne yaptıklarına baksa"

Çakır'ın, partililere yönelik "AK Parti belediyesi olsa bugün Akçakoca bundan çok daha iyi durumda olmaz mıydı?” sorusuna ise salondan ‘olurdu’ sesleri için ise Milletvekili Yılmaz, şunları kaydetti:
"Bu görüş tamamiyle gerçekdışı. 'Belediyeyi biz yönetsek çok daha iyi olurdu' gibi bir yaklaşım doğru değil. 6 aylık zamanda başkanlarımız zor şartlar altında gayretle hizmet etmeye çalışıyorlar. Fahri Bey keşke AK Partili belediyelerin 120 milyon TL borçla ne yaptıklarına baksa... Bu daha iyi olur. Bizim başkanlarımız sürekli halkın içindeler. Ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar. 6 ay önce halkın verdiği karara saygı duyulmalıdır. Bir önceki dönem Akçakoca Belediyesi kendi partilerinde idi. AK Parili bir başkan yönetiyordu. Demek ki halk değişiklik istedi ve 31 Mart'ta tercihini MHP'den yana kullandı."

"Seçmenin tercihini eleştirmek terbiyesizliktir"

Cumhur İttifakı ruhuna atıfta bulunarak sözlerine devam eden MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, AK Parti'den bu tür çıkışlar gelmesine anlam veremediğini şöyle dile getirdi:

"Biz seçim sonuçlarına '5 belediye aldık' diye bakmıyoruz. '10 belediyeyi de Cumhur İttifakı aldı' diye bakıyoruz. Onlar neden bu şekilde bakıyorlar bilmiyorum. 'Beyköy ya da Gölyaka belediyesini biz alsak daha iyi olurdu' demeyiz, bize yakışmaz. Seçmenin tercihini eleştirmek terbiyesizliktir." 
HABER: C.ÜSTÜNER