24 Haziran’a yapılan Cumhurbaşkanı ve 27.Dönem Milletvekili seçimlerinin Düzce’deki yankıları sürüyor. Düzce’deki 3 Milletvekili’nden 1’i seçilen MHP Milletvekili Ümit Yılmaz, AK Parti’nin geçersiz oyların yeniden sayılmasına yönelik yaptığı itirazın ardından Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin’in yaptığı açıklamalara ilişkin Düzce Adliyesi önünde bir basın açıklaması yaptı.

“Bu seçimlerin sayılmasının sebebi olarak geçersiz oyları gösterdiler
“Maalesef bakanımızın yaptığı talihsiz açıklama sebebiyle bir araya geldik” diyerek sözlerine başlayan Yılmaz, şunları kaydetti:

“Sayın Bakan zannederim 17 fark kaldığı gibi kendisine gelen yalan bilgiyi bizzat sizin önünüzde söyleyerek bugün toplanacak olan ve 17.00’de bitecek olan İlçe Seçim Kurullarının itirazları değerlendirmesi öncesi adaleti, sözde adaleti etkilemek olarak görüyoruz. Bunu şiddetle kınıyoruz. Zannederim kendisinin bu işlere ayıracak zamanı yok. Çeşitli çevrelerin seçimleri manipüle etmeye yönelik, adaleti etkilemeye yönelik bir takım duyumlar alıyoruz. Bu seçimlerin sayılmasının sebebi olarak geçersiz oyları gösterdiler. Geçersiz oyların Türkiye rakamı 1 milyon 52 bindir. Düzce ortalaması geçersiz oylarda Türkiye genelinin altındadır.”



“Bir takım yalan, yanlış açıklamalarla toplumda oluşacak galeyanı tetiklemesinler”
Geçersiz oyların bahane edilerek bir takım usulsüzlükleri önlemek amacıyla 4 gündür Merkez İlçe Seçim Kurulu önünde nöbet tuttuklarını kaydeden Yılmaz, şöyle konuştu:

“Bu tür talihsiz açıklamaların olmamasını ve adaleti etkilemeye yönelik yalan, yanlış beyanların olmaması için elimizden geleni yapıyoruz. Biz sadece Ümit Yılmaz’ın hakkını değil tüm Düzceli seçmenin hakkını ve namusunu korumaya çalışıyoruz. Bunu açık ve net şekilde bilmenizi işitiyorum. Türkiye’ye rezil olduğumuzu bildirmek istiyorum. Arkadaşlar Düzce’yi Türkiye’ye rezil etmişlerdir. Bu açıklamalardan vazgeçmelerini, adaleti etkilemeye yönelik açıklamaları bitirmelerini istiyoruz. Biz ittifaka zarar gelmesin diye elimizden geldiğince dikkatli olmaya çalıştık ama anladığım kadarıyla içlerine sızan odaklar ittifakı bozmaya yönelik hareketlerde bulunuyor. Bu nifakları temizleyemediler. Biz ittifakı bozmamak için elimizden geleni yapacağız. Bütün MHP personeli ve üyeleri ittifakın dağılmaması için elinden geleni gösteriyordur. Bir takım yalan, yanlış açıklamalarla toplumda oluşacak galeyanı körüklemesinler. Kendilerinden beklentimiz budur. YSK’da mühendisler bu hesaplamaları yapıyor. Sayın Bakanın kendisine verilen bir takım yalan yanlış bilgilerle bunu bu şekilde açıklaması abesle iştigaldir.”

“Bu yaptıkları hareketle hem dostluğa hem ittifaka zarar verdiler”
Ellerinde bulunan verilerin 17 olmadığını ve açıklandığı takdirde bunu Düzce kamuoyunun da göreceğini kaydeden Yılmaz, konuşmasını sonunda ittifaka adeta rest çekti.

Yılmaz, “Dostluktan arkadaşlıktan bahsetmiş. Şunu da bilsin bu yaptıkları hareketle hem dostluğa hem ittifaka zarar verdiler. Artık kendilerinden dostluk arkadaşlık değil adamlık bekliyoruz. Biraz adamlık olsun yeter” diye konuştu.

Haber: Ö.YILMAZ