12 Kasım 1999’da yaşanan ve üzerinden 20 yıl geçen Düzce depreminin yıl dönümünde MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz TBMM’ye soru önergesi verdi. Ümit Yılmaz, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un cevaplamasını istediği soru önergesinde Düzce’de deprem ile ilgili alınan tedbirleri sordu.

Ümit Yılmaz Düzce’de ki fay hattına dikkat çekerek kamu binalarının sağlamlaştırılması, deprem toplanma alanları ve hastanelere sismik izolatör ile güçlendirilmesi konusunu soru önergesinde dile getirdi

MHP  Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz’ın Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un cevaplaması için verdiği soru önergesi şöyle :
 
Dünya’da olduğu gibi ülkemizde fay hattı üzerindedir. Bilinen bu gerçeği değiştirmek mümkün olmamakla birlikte ciddi önlemler almak kaçınılmazdır. Afet  anında devletin vatandaşa tam kapasite hizmet verebilmesi için kamu binalarının ( Valilik binaları, kaymakamlıklar, hastaneler, emniyet müdürlükleri, jandarma ve okullar ) öncelikli olarak ayakta kalabilmesi gerekir.
 Bu kapsamda,
1-) Bahsi geçen binaların iyileştirilmesi  anlamında sismik izolatör  vb.  gibi teknik güçlendirmeler yapılmış mıdır ?  Ülkemizde birçok şehrimizin olduğu gibi Düzce’de aktif fay hattı içerisindedir. Olası bir depremde hastanelerin iyi hizmet verebilmesi açısından bölgede ki hastanelere sismik izolatör  ya da farklı bir güçlendirici uygulanmış mıdır ?
2-) Düzce’de tek ulaşım yolu karayoludur ve karayolunda ciddi sıkıntılar vardır.  Olası bir afet anında civar illerden arama kurtarma ekipleri ve sağlık ekipleri bölgeye nasıl intikal edecektir ? Konu ile alakalı alternatif yollar  belirlenmiş midir ?
3-) Son dönemde  bahsi geçen kamu binalarının sağlamlaştırılması ile alakalı ne gibi çalışmalar yapılmıştır ?
4-) Olası bir depremde Düzcelilerin kriz anında toplanabileceği (yemek, su, tuvalet vb.) ihtiyaçlarını belirli bir süre karşılayabileceği deprem toplanma alanları nerelerde belirlenmiştir ?