Düzce Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Yavuz Yılmaz, 9 günlük bayram tatili dolayısıyla karayollarındaki trafik yoğunluğuna dikkat çekerek, sürücüleri uyardı. Yılmaz, son 15 yıldaki Ramazan Bayramı süresince meydana gelen trafik kazalarında 2 binin üzerinde can kaybı olduğunu belirtti.

Bayram tatillerinde kaza ve ölümlerde 3 kat artış olduğunu bildiren Yılmaz, sürücülerin kurallara uyma, dikkatli ve hoşgörülü olma konusunda duyarlı olmaları gerektiğini söyledi. Yolculuğa çıkacak olan sürücülerin araç bakımını ihmal etmemeleri gerektiğini vurgulayan Yılmaz “Sürücüler bayram coşkusuyla dalgın, yorgun, uykusuz, özellikle uyuşturucu etkisi yapabilecek ilaç içerek araç kullanmamaya dikkat etsinler. Yolculuk süresince ağır ve yağlı yemekler kaçınarak en fazla 3 saatte bir kısa süreli mola versinler. Hava, yol ve görüş şartlarına göre hız ve fren mesafesi ayarlanarak Aşırı hız, yakın takip, diğer araçları sıkıştırma, engelleme, hatalı sollama gibi davranışlardan kaçınsınlar” diyerek uyarıda bulundu.

Tatile gidiş ve dönüşlerde sürücülerin aynı gün ve saatte yola çıkmaları belli güzergâhlarda trafik yoğunluğunun artacağını belirten Yılmaz “Emniyet kemerinizi mutlaka takın. Seyahatlerinizi gün içinde uygun saatlere yayarak aceleci ve telaşlı davranışlardan kaçının” dedi.

Haber; S. KAŞKIR