Düzce’de kendisine iletilen hemen her sorunu meclis kürsüsüne taşıyan MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, bu kez kürsüye Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı bütçesi adına konuşmak için MHP grubu adına söz aldı.

“Yeni projeler üretilmesini MHP olarak destekliyoruz”

Konuşmasına Türkiye’de ve dünyada son yıllardaki gelişmelere bağlı olarak enerjinin öneminin son derece arttığı, enerji bölgelerinin emperyalist güçler tarafından çeşitli şekillerde sömürülmeye çalışıldığı ve enerjinin küresel güç olma yolunda en önemli faktör olduğu bir döneme girildiğini belirterek başlayan Yılmaz, şu ifadelerde bulundu:

“Bu gelişmeler ışığında ülkemiz enerji kaynakları açısından çok zengin olmasa da bulunduğu konum itibariyle kilit bir noktadadır. Üretimin seyrinin batıdan doğuya doğru hızla kaydığı bu dönemde ülkemizin çevresindeki enerji bölgelerinin ve ülkemizin önemi gittikçe artmaktadır. Ayrıca ülkemiz, enerji bölgelerinden, AB ülkelerine enerjinin yani doğalgaz ve petrol boru hatlarının geçiş noktasındadır. Bu vesile ile enerji geçişlerindeki kavşak noktası olması Türkiye’nin önemini daha fazla arttırmaktadır. Ülkemizin geçmiş yıllarda komşu ülkeler Azerbaycan, Rusya, Irak ve İran la beraber yaptığı transit hatlar bunun ön güzel örnekleridir. Yapılan ve planlanan hatların yanı sıra yeni projeler üretilmesini MHP olarak desteklediğimizin bilinmesini istiyoruz.”

Yılmaz her konudan bir Düzce çıkarımı yapıyor!

Enerji yatırımlarında dikkat edilmesi gereken en önemli konunun çevreye duyarlı olunmasına dikkat çeken Yılmaz, şöyle konuştu:
Son yıllarda yapılan ve doğa katliamına sebep olan HES projelerinden biran önce vazgeçilmelidir. Memleketim Düzce’de yapılan 2 adet HES derelerin kurumasına sebep olmuştur. Beyköy’de Uğur suyu deresi, Gölyaka’da Aksu deresinin kuruması, tabiat harikası Efteni Gölü’nü tehlikeye atmıştır. Düzce gibi Karadeniz’in birçok bölgesinde yapılan HES’lerin doğayı tahrip ederken ekonomik getirileri tartışmalıdır.”

“Faturalarda düzenleme yapılmalı tüketimle alakasız kalemler faturalardan çıkarılmalı”

Ayrıca, vatandaşın son günlerde yaşanan ekonomik sıkıntılarla birlikte belini büken elektrik, doğalgaz ve su faturalarını konuşan Yılmaz, şöyle devam etti:
“Faturalarda alınan dağıtım payı, kayıp kaçak, sayaç okuma, TRT payı, enerji fonu gibi kalemler faturaları şişirmektedir. Elektrik, doğalgaz ve su faturaları işçisinden, çiftçisine sanayicisinden, esnafına kadar tüm vatandaşların harcama kalemlerinde önemli bir yer tutmuştur. Bu yüzden bu faturalarda düzenleme yapılmalı tüketimle alakasız kalemler faturalardan çıkarılmalıdır.

“Enerji konusunda gereken desteğin verilmesi gerekiyor”

Enerji kalkınmanın ve üretim yapabilmenin olmazsa olmaz yegâne kalemidir. Özellikle üreten kesimlerin yani çiftçi ve sanayicinin enerji konusunda desteklenmesi şarttır. Üretim girdilerinin başını çeken elektrik, doğalgaz ve akaryakıttaki fiyat artışı çiftçinin ve sanayicinin zor durumda kalmasına sebep olmaktadır. Üretimi arttırmak, dolayısıyla enflasyonu düşürmek istiyorsak başta sanayici ve çiftçi kesimi olmak üzere tüm üreten sektörlerde enerji konusunda gereken desteğin verilmesi gerekmektedir.”

Haber: Ö. YILMAZ


Web'den izlemek için: http://yerelmedya.tv

Android için: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.taksimbilisim.yerelmedya

İOS için: https://itunes.apple.com/tr/app/art%C4%B1-yerel-medya/id593435447?mt=8