Kapandığı günden bu yana tartışmaların bitmediği Fiskobirlik Kavşağı ile ilgili Düzce Belediyesi iyileştirme çalışmalarının devam ettiği yönünde bilgilendirmede bulunurken, açılış için tarih vermedi. Dört gözle şehir merkezi ile aralarına konulan beton blokların kaldırılmasını bekleyen Fevzi Çakmak Mahallesi sakinleri kavşağın ne zaman açılacağını sorgular oldu. Öncü Haber de vatandaşın nabzını yerinde tutarak, görüş ve düşüncelerini aldı.  
“Fiskobirlik Kavşağı yazboz tahtasına döndü”
Mikrofonumuza Fiskobirlik Kavşağı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan mahalle sakinlerinden Mustafa Sivrioğlu şunları kaydetti:
“Fiskobirlik Kavşağı yazboz tahtasına döndü. Bir daha yıkılmadan açılacaksa açılsın, gerçi açılacağı da belli değil de bakalım ne zaman açılacak.”  
“Karşıdan karşıya geçmekte zorluk çekiyoruz”
Bir başka mahalle sakinlerinden Salahattin Filiz isimli bir vatandaş ise, “Ben motor bisikletle ya da yaya olarak karşıdan karşıya geçmekte zorluk çekiyoruz. Geçmek için arabaların durmasını bekliyoruz ama hiç durmuyorlar.” şeklinde konuştu.
“Fevzi Çakmak Mahallesi beton bariyerlerle kendi bölgesine hapsedildi”
Bölge sakinlerinden Zeki Karabulut çocuklarının servisle okula gittiğini servisin akşamları eve bırakmadığı belirterek şu ifadeleri kullandı: “Kavşağın bir an evvel açılması lazım, gerçi halen daha açılmadı, benim çocuk okula gidiyor. Servisi onu Fevzi Çakmak Mahallesinin arka sokağından alıyor, akşam bırakırken ticaret lisesinin yanında bırakıyor servis onu evin oraya getirmiyor. Çok dolaşmalı oluyor diye. Bu kavşağın açılması lazımdı ama bir türlü açılmadı. Fevzi Çakmak Mahallesi beton bariyerlerle kendi bölgesine hapsedildi.”
“Kavşağın açıldığı görebilmek için ömrünün uzun olması gerekiyor”
Yine bölge sakinlerinden Aydaş Aydın ise “Fevzi Çakmak Kavşağı’nın açıldığı görebilmek için ömrünün uzun olması gerekiyor. Türkiye’de öğle her iş zamanında yapılsaydı hiç iş kalmazdı.”  dedi.
“Fevzi Çakmak Mahallesi’ni, belediyenin köy gibi görmesi bizleri rahatsız ediyor”
Fevzi Çakmak Mahallesi sakinlerinden Nevriye Gürlü, şu ifadeleri kullandı:
“Bu bölgede ve diğer bölgelerde de olduğu gibi belediye başkanı ne iş yaptığını da bilmiyor. Merkeze bağlı olan yarım asırlık Fevzi Çakmak Mahallesi’ni, belediyenin köy gibi görmesi bizleri rahatsız ediyor. Direkt şehir merkezi ile bağlantımızı sağlayan Fiskobirlik Kavşağı’nı beton bariyerlerle kapatarak ispatladı. Bu kavşağın bir an evvel açılması doğru karar olur. Bizim çocuklarımız burada okuyor, dolaşmalı olarak okula gidebiliyorlar.”
“Kalıcı olarak açılacaksa açılsın”
Fatma Demir ise, “Fiskobirlik Kavşağı ile ilgili olarak sıkıntılıyız.” diyerek sözlerine şu şekilde devam etti: “Buranın sıkıntısı bir an önce çözülmesi gerekiyor. Ben Fevzi Çakmak Mahallesi tarafında oturuyorum, çocuklarımız bu kavşağın kapanmasıyla mağdur oldu. Eve gitmek için dünyanın yolunu dolaşıyorlar. Açılıyormuş galiba öğle duyduk, kalıcı olarak açılacaksa açılsın, bir daha kapanmaz inşallah. Bu masraflar insanların cebinden çıkıyor. Dün banketleri yaptılar, bugün söktüler. Belediyenin yaptığı işlerin hepsi yanlış. İnşallah düzeltirler ve bir daha yap-boz olmaz.”