Vali Ali İhsan Su İle İl Genel Meclisi Başkanı Muzaffer Bülbül arasında imar planları ile ilgili gerginlik devam ediyor.

 

“Nihayet” onaylandı denilen imar planının Valilikten gelen “Usul” hatası gerekçesi ile geri iade edilmesi il genel meclisinin olağanüstü toplanmasına neden olmuştu. Meclis Başkanı Muzaffer Bülbül, “Bizim yaptığımız bir yanlış yok.” diyerek geri gönderdiği karara valilikten cevap geldi.
Bülbül tarafından meclise okutulan dilekçede, planın ocak ayı toplantısında başkanlıkça gündeme alınarak doğrudan komisyona havale edilmesinin hukuken mümkün olmadığı belirtilerek ocak ayında ilgili müteahhidin halen çalışmalarını sürdürdüğüne dikkat çekildi. Konunun İl Genel Meclisine havalesine müteakip İmar ve Bayındırlık Komisyonu'nda görüşülmesinin yasa gereği olduğunun da altı çizildi.

 

Dilekçenin okunmasının ardından Meclis Başkanı Muzaffer Bülbül, valilikten gönderilen kararın kendisine neden ulaştırılamadığını sordu.

 

İLK DEFA YAPMIYORUZ

 

Aldığı açıklamanın ardından sorunun kendilerinden kaynaklanmadığını ifade ederken, usulsüzlüğün olmadığını bir kez daha savundu.

 

Bülbül, “Gündemi meclis başkanı oluşturur. Gündemimizde zaten valilikten ve başkanlıktan gelecek teklifler şeklinde madde de bulunur. Nasıl valilikten gelen teklifler mecliste tartışılıyorsa başkanlıktan gelen teklifler de o şekilde görüşülüp komisyona havale edilir. Biz bunları ilk defa yapmıyoruz. İlk defa başkanlıktan gelen teklif olarak sunmuyoruz. Aynı zamanda komisyona sunulan meclis kararı valilik tarafından onaylandığı için görüştük.” dedi.

 

MASALAR ARASI İLETİŞİM KOPUKLUĞU

 

İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Erdoğan Ülker ise “Mecliste iki masa arasında iletişim kopukluğu” olarak yorumladı.

 

 

MECLİS KİMSEYE BAĞIMLI DEĞİLDİR

 

Meclisin kimseye bağlı olmadığını söyleyen Bülbül, Vali Ali İhsan Su’nun bu konuda hassasiyeti olduğunu söyleyerek komisyona havale edeceklerini dile getirdi.

 

Bülbül, “Meclis kimseye bağımlı değildir. Meclis üyelerinin teklifleri, ili ilgilendiren karaları tartışır, ilgili komisyona havale eder. Kesinlikle ilgili işte usulsüzlük ve hata yoktur. Ama sayın valimizin hassasiyeti var herhâlde. Bir daha görülmesini istiyor. Bu konunun komisyona havale edip görüşülmesinden yanayım. Böylece bu konuda hassasiyetini de gidermiş oluruz.” diye konuştu.
Bülbül daha sonra kararın İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale etti. Meclisin bu ay görev sürelerinin bitmesi nedeniyle imar planının kendi dönemine yetişmeyeceği endişesi dile getirildi. İlerleyen günlerde olağanüstü toplanarak onayın bu ay içerisinde yapılabileceği bildirildi.

Haber; S.KAŞKIR