Valilik ve belediye tarafından Düzce'de yaşayan vatandaşların sıkıntılarına çare aramak amacıyla gerçekleştirilen "Halk Günü Toplantıları" yine rafa kalktı. Son olarak Eski Vali Adnan Yılmaz ve Eski Belediye Başkanı İsmail Bayram tarafından yapılan idareci-vatandaş buluşmaları uzun süredir devam ettirilmiyor. Başkan Bayram'ın belediye çatısı altında, Vali Yılmaz'ın ise mahallere giderek buluşmayı tercih ettiği "Halk Günü Toplantıları" sayesinde şehri yönetenlerle yüz yüze görüşme imkanı bulan vatandaş, dertlerini ve taleplerini rahatlıkla dile getirme şansı yakalıyordu. Şimdi ise o kapılardan girebilmek için ya uzun bir bekleyiş ya da randevu noktasında sıkıntı ile karşılaşılıyor.

"Makam koltuklarınızda oturmayın"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun vali ve belediye başkanlarına sık sık "Makam koltuklarınızda oturmayın, halkla iç içe olun. Vatandaşın sorunlarına kulak verin" uyarısı yaptığı bilinirken buna paralel olarak Düzce'deki idarecilerin bir günlerini sadece şehirde yaşayan vatandaşlara ayırması bekleniyor. Bu toplantılar, Düzce'deki sorunların daha iyi bilinmesine olanak sağlanmasının yanında halkın idarecilerle arasında uçurum olmadığını göstermesi adına da önem taşıyor. Valinin kurum amirlerini, belediye başkanının da müdürlerini yanına alarak yaptığı toplantılar hem lokal hem de genel problemlere çözüm olması nedeniyle de Düzce'ye katkı sağlıyor.

Öte yandan Düzce'ye fayda sağlayan projelerin kısa sürede durması adeta gelenek oldu. Buna bir son vermek idarecilerin elinde... Halkın sıkıntılarını birebir dinlemenin yanı sıra beklentilerine de kulak verilmesini sağlayan bu uygulamada artık 'istikrar' olması isteniyor.

HABER;C.ÜSTÜNER