Düzce'nin uzun yıllar sonra kavuştuğu yeni devlet hastanesi, hizmete girdiği günden bu yana sorunlarla adından söz ettiriyor. Aziziye Mahallesi'nde bulunan ve 19 Eylül 2016 tarihi itibariyle poliklinik hizmet vermeye başlayan Düzce Atatürk Devlet Hastanesi ile ilgili haber merkezimize yoğun şikayet geliyor. Park yeri sıkıntısı yüzünden araçlarını kaldırımlara park etmek zorunda kalan ancak bu nedenle ceza ile karşı karşıya kalan vatandaşlar başta olmak üzere, hastanenin fiziki sıkıntıları da eleştirilerin odağında olmaya devam ediyor.

HASTANE GİRİŞİ TEPKİSİ

Hastaneye ilk kez giden vatandaşlar, acil girişi ile poliklinik girişlerinin yanlış yerde konumlandırıldığını savunuyor. Anayol üzerindeki acil girişini ilk etapta hastane girişi zannettiklerini belirten tepkili vatandaşlar, en yoğun giriş yapılan bölüm olan poliklinik tarafının ara yola bakan tarafta olmasını "yanlış" olarak değerlendiriyor. Hastaneye giriş yapmak için acil önünden devam edilerek dolanmak zorunda olunmasının tuhaf olduğunu savunan bazı Düzceliler, geçmişi neredeyse 10 yıla dayanan hastanenin bunca zaman beklendikten sonra bu şekilde hizmete sokulmaması gerektiği görüşünü dile getiriyor. Hasta olduğu için, yakınını götürmek için ya da ziyaret için hastane yoluna düşenler, otopark ve giriş dışında hastanenin iç mekanında da sıkıntıların olduğunu savunuyor. Bir kaç aylık bir hastane olmasına karşılık içerisine girildiğinde yıllardır hizmet veriyor gibi bir görüntünün olduğunu belirten bazı vatandaşlar, yine bazı koridorların çok dar oluşuna da dikkat çekiyor.

VALİ DE BENZER TESPİTLERDE BULUNMUŞTU

Öte yandan geçtiğimiz ay ilk kez ziyaret ettiği yeni devlet hastanesinin henüz bir kaç ay önce hizmete açıldığını başhekimden öğrenince şaşkınlığını gizlemeyen Düzce Valisi Zülkif Dağlı da "Burası ne böyle? 10 yıllık hastane gibi” diyerek tepkisini dile getirmişti. Dağlı, gazetecilere yaptığı açıklamada vatandaşların eleştirilerini haklı çıkartan şu tespitlerde bulunmuştu: "Hastanemiz yeni açılmış olmasına rağmen sanki 3-5 senelik eskimiş bir hastane görünümünde, özellikle bodrum katlar. Hastanemizin çevresi, otoparklar her yeri nerdeyse pazaryeri gibi. Bu hastaneyi en kısa zaman da hem tüm birimleriyle hizmete açma bakımından hem de eksiklerin giderilmesi bakımından bir çalışma yapıyoruz. Eksiklikler en kısa zamanda giderilecek. Ayrıca otopark ve çevre ile ilgili belediye başkanımızla görüşerek bunların yapılmasını sağlayacağız. Yeni bir hastaneye yakışmıyor.”