Düzce’de son zamanlarda yaşanan trafik sıkıntısı akıllara İl Özel İdaresi’nin yanında yapımı devam eden katlı otoparkı getirdi. Düzce’de sokaklara bakıldığında özellikle akşam saatlerinde trafik içinden çıkılmaz bir hal aldı. Şehir içi trafiğini rahatlatmak ve şehir içinde oluşan uygunsuz parkları sona erdirmek için yapımına başlanılan Katlı Otopark’ta çalışmalar tüm hızı ile devam ediyor.

9 bin 300 metrekare toplam alana sahip katlı otoparkın yaklaşık 3 bin 500 metrekaresinden fazlası tamamlandı. İnşaatın 2012 yılının Ocak ya da Şubat ayında tamamlanması hedefleniyor.

Düzce Özel İdare binası yanında inşaatı devam eden ve yaklaşık 300 araçlık Katlı Otopark İnşaatının bodrum ve zemin katı tamamlandı. Çoban’da yapımı devam eden dalçık projesi nedeni ile Çoban’daki trafik yoğunluğunun şehir içine kayması otoparkın bir an önce bitirilmesi gerektiğini gösterdi.

2012 yılının şubat ayında tamamlanmasının hedeflendiğini katlı otoparkın yılbaşından sonra bitirilmesi durumunda şehir içindeki parklanmaların büyük çoğunluğunun da önüne geçilmiş olacak.

Her katına araç park edilecek şekilde planı çizilen Katlı otopark inşaatı, bodrum, zemin, birinci ve ikinci katlar ile teras bölümlerinden oluştuğu biliniyor.

Bodrum katı 1276 metrekare, zemin katı 2165 metrekare bir ve ikinci katlar 2 bin 246 metrekare ve teras katı da 402 metrekare olarak planlanan otopark toplam 9 bin 335 metrekare alana sahip.

Haber; S. KAŞKIR