Düzce’de üst geçitler yapıldığı günden bu yana tartışma konusu olaya devam ediyor. Vatandaş “Üst geçitler çok yüksek çıkamıyoruz.” dedi ve yoldan karşıya geçmeye devam etti. Bu da beraberinde kazaları ve can kayıplarını getirdi.

Bu duruma önlem için Karayolları ekipleri üst geçitlerin bulunduğu noktalardaki orta refüjlere tel örgü çekerek üst geçitlerin kullanılmasını sağlamaya çalıştılar.

Ama vatandaş yine bildiğini okumaya devam ediyor. Hatta o kadar ileri gidenler var ki, D-655 Karayolu Hamidiye Mahallesi mevkii Salı pazarının kurulduğu bölgede vatandaşlar orta refüje çekilmiş olan teli keserek yolun karşısına açılan bölümden geçmeye başlamışlar.

Vatandaşlar yaklaşık 100 metre uzunluğundaki tel örgülere de çözümü kendisi buldu. 3 bölgede kırılan teller vatandaşın yeni geçit yeri oldu. Yaşanan kazalarda yetkililere seslenenlere yetkililer haklı çıkartan bir tablo ile karşı karşıya kalınıyor.

Vatandaşın üst geçidi kullanmasına tel örgü de görüldüğü gibi çözüm olmuş değil. Vatandaş kendi çözümünü kendi üretiyor.

Yeni bir kaza meydana geldiğinde yetkili mercilere hesap soran vatandaşın bu görüntülerden sonra sorabileceği bir hesap da kalmadı.

Haber; R. BAL