MHP’li Belediye Meclis Üyesi Ercan Katırcıoğlu Düzce Belediyesi Meclis Toplantısında izin verilmediği gerekçesiyle toplantının ardından tek başına basının karşısına geçerek belediyenin şirketleri YEYPAŞ ve İNTAŞ’tan yüksek miktarda maaş alanları belgeleriyle birlikte bir bir açıkladı. İstifa eden Mehmet Keleş’in istifa ettirilmek zorunda bırakıldıysa istifa gerekçelerini yerine getirmesi gerektiğini ifade eden Katırcıoğlu, keyfi olarak istifa ettirildiyse ‘Millet iradesi rafa kaldırılmıştır’ dedi.

Düzce Belediyesinin sırtında kambur olduğunu kaydettiği şirketlerin kimlere peşkeş çekildiğiyle ilgili açıklama yapmak istediğini aktaran Katırcıoğlu, “ Belediye şirketi YEYPAŞ’tan 9 bin TL, İNTAŞ’tan 13 bin TL olmak üzere 23 bin TL maaş alan bir genel müdür Kenan Gökmen var. 

Kenan Gökmen





Biraz daha gayret gösterse Cumhurbaşkanı kadar maaş alacak. İşe gitmedikleri halde Düzce Belediyesi meclis üyelerinin maaş aldıklarını esefle ve üzüntü ile görmek durumundayız. Belediye meclis üyelerinden

Gönül Asuk Belediyenin İNTAŞ şirketinden 4 bin 568 lira,



Okan Turaman 4 bin 568 lira,



Selahattin Sert YEYPAŞ’tan 9 bin 136 lira,



AK Parti Kadın Kolları Başkanı Sebahat Uçar 3. 671 lira



Mehmet Keleş döneminde Basın ve Halkla İlişkiler birimine sorumlu olarak Ankara’dan ithal edilen ve görevine son verilen Gülin Okay’ın 11 bin TL maaş alıyordu.



Asgari ücretin 1404 lira olduğu bir Türkiye’de bu arkadaşların ne yaptıklarını ben hala anlayabilmiş değilim. Düzce bunları hak etmiyor. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin adı altında çalışmadan maaş alınması da şaşılacak bir durumdur.” dedi.

Belediye Başkanı Dursun Ay’a çağrıda bulunan Katırcıoğlu, “Politize olmuş bu şirketlerin acilen temizlenmesi, haksız kazançların bir an önce ortadan kaldırılması ve adaletli bir sistem uygulanmasını talep ediyorum” diye konuştu.

Şirketlerde asgari ücretin üstünde maaş alanları basın mensuplarından incelemelerini isteyen Katırcıoğlu, “Kimin akrabası, kimin yeğeni, kimin kuzeni, kimin tanışı olduğunu hangi karvizitle geldiklerini araştırın” şeklinde konuştu.

Haber:Y.SEVER