YÖK Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programa, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, akademisyenler ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

“Kadınları liderlik olarak görmek istiyoruz
Programın açılış konuşmasını yapan YÖK Başkanı Yekta Saraç,  Türk yükseköğretim alanında kız öğrenci sayısı ve kadın öğretim üyesi sayısının, Avrupa'da yükseköğretim alanında ileri ülkelerden çok daha iyi bir konumda olduğunu belirtti. Kadın üst yönetici konusunda yeteri kadar başarılı olmadıklarını dile getiren Saraç, kadınları hem iş dünyasında hem de liderlik pozisyonlarında daha fazla görmek istediklerini ifade etti.

“Kadın istihdamına önem veriyoruz”
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, eğitim seviyesi yükseldikçe kadınların hem iş gücü piyasasına girişlerinin, hem de istihdam oranlarının ciddi şekilde arttığının gözlendiğini söyledi. Kadın istihdamına büyük önem verdiklerine işaret eden Sarıeroğlu,  kadınların hayatın her alanında daha aktif olmasını sağlayacak politikaları hayata geçirdiklerini belirtti.

“Başta eğitim ve istihdam olmak üzere önemli mesafeler kat ettik”
Ekonomik büyüme ve sürdürülebilir kalkınmanın tüm ülkeler için önemli bir hedef olduğunu dile getiren Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya,  bu hedefe kadınların katkısını almadan ulaşmanın mümkün olmadığını ifade etti. Bakanlık olarak kadının toplumsal statüsünün güçlendirilmesi, kadın-erkek fırsat eşitliğinin sağlanması, kadına yönelik şiddet ve istismarın ortadan kaldırılması doğrultusunda çalışmalar yürüttüklerine dikkat çeken Kaya,  kadınların başta eğitim ve istihdam olmak üzere toplumsal hayatın her alanında etkin ve güçlü bir biçimde yer almaları konusunda önemli mesafeler kat ettiklerini kaydetti.

Açılış paneliyle devam eden sempozyumun ikinci bölümüne Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’ın başkanlık ettiği oturumda çeşitli sözlü sunumlar gerçekleştirildi. Rektör Çakar konuşmacıların yaptığı sunumlarla kadınların mesleki eğitim ve istihdamıyla ilgili geçmişten günümüze ışık tutan bilgiler sunduklarını ifade ederek tüm davetli konuşmacılara teşekkür etti.

"Kadınların Mesleki Eğitimi ve Kadın İstihdamı Sempozyumu" soru-cevap bölümü ve sonrasında yapılan değerlendirmenin ardından sona erdi.

Haber: Ö.YILMAZ