Üniversitelere türban ile girilmesi ile ilgili anayasa değişikliğinin yürürlüğe girmesinin ardından Yüksek Öğretim Kurulu ile rektörler arasındaki gerginlik tırmanıyor. Üniversiteler Arası Kurul’un bugün  yaptığı toplantının ardından yapılan açıklamada Yüksek Öğretim kurumu Başkanı Yusuf Ziya Özcan istifaya davet edildi.

Üniversiteler arası kurul başkanı Mustafa Akaydın, 24 şubat ta YÖK başkanı Yusuf Ziya Özcan’ın rektörlere gönderdiği yazının Üniversiteleri zor durumda bıraktığını belirterek, Özcan’ın otoriter bir tutum içinde olduğunu savundu.

Özcan’ın kamuoyuna yansıyacak şekilde sicil amirliğinden söz ederek rektörlere baskı yapmaya çalışmasının uyumlu bir çalışma ortamından çok sorunların artmasına neden olduğunu ifade eden Akaydın, kişi hak ve özgürlüklerine cumhuriyetin engel olduğu anlamlarını akla getiren sözleri nedeniyle kendisini istifaya davet ettiklerini ifade etti.

Akaydın, YÖK Başkanı’nın bu davete uymaması durumunda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün  YÖK’te hukukun üstünlüğünün geçerli kılınması için Özcan’ı görevden almasını da istedi.

Bilindiği gibi anayasa değişikliğinin yürürlüğe girmesinin ardından uygulama konusunda üniversiteler ikiye bölünmüş, içlerinde Düzce Üniversitesi’nin de bulunduğu pek çok üniversite türbanlı öğrencilere kapılarını açmamıştı.