Düzce birçok doğal güzelliğe sahip olan bir şehir, bu güzelliklerin tanıtılamamasında kimi zaman alt yapı sorunları, kimi zamanda ödenek yetersizliği öne sürüldü. Sebepler her ne olursa olsun bu güzelliklere ilk önce şehrin kendi insanının sahip çıkması gerektiği bir gerçek.

Turizm haftasına girdiğimiz şu günde halkımıza Düzce’nin doğal güzelliklerinden haberdar olup olmadıklarını ve buralara gitme imkanı bulup bulmadıklarını sorduk. Aldığımız cevaplar halkın büyük çoğunluğunun bu güzelliklerden haberdar olduğunu fakat maddi olanaksızlıklardan dolayı buralara gitme imkanı bulamadıklarını gözler önüne serdi.

Topuk yaylası, güzel dere şelalesi, konuralp antik kenti, Akçakoca ilçemiz ve daha birçok güzel yerimizin olduğunu ifade eden halkımız, bunca güzelliğe sahip olan şehrimizin Turizm alanında ilerleme kaydetmesinin gerektiğini belirtirken. Bu güzelliklerden faydalanılması gerektiğini ifade ettiler.

Halkımızın bir kısmı maddi olanaksızlıklardan dolayı buralara gidemediklerini söylerken, bir kısmı ise Düzce’nin birçok güzelliğini görme imkanı bulduklarını dile getirdiler.