Hükümetin Türkiye'nin yoksulluk haritasının çıkarılması konusunda bir çalışması olduğunu dile getiren Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, "Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü'ne daha önce Bakanlar Kurulu Kararı ile verilmiş 'Bütünleşik Sosyal Hizmet Projesi' ismini taşıyan çalışma var. Projenin paydaşları arasında Çalışma, İçişleri, Sağlık bakanlıkları ile belediye, sivil toplum temsilcileri var.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü koordinatörlüğünde yapılan proje Devlet Planlama Teşkilatı ve TÜBİTAK işbirliği ile yürütülecek. Türkiye'nin yoksulluk haritası çıkartılacak. Meclis'ten Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü'ne 5 milyon YTL bütçe ayrıldı." şeklinde konuştu.

2010'un ortalarında bitirilecek çalışma ile kimin nereden, ne kadar yardım aldığının belirleneceğini ifade eden Yazıcı, veritabanı oluşturarak aynı kişilerin farklı yerlerden yardım almasının önüne geçileceğinin altını çizdi.

Yazıcı, yardımların, bu gün olduğu gibi ilçelerde kaymakamlıklar, illerde valilikler tarafından yapılacağını sözlerine ekledi.