55 yaşında üç çocuk annesi Emine Şahin Akcakoca'dan Düzce'ye geldi ve yardım talebinde bulundu. Şahin "Yardım bulamazsak ev sahibi evden atacak, çocuğum Üniversiteyi bırakacak. Borçtan dolayı icra geldi. Ödeyemezsem Cezaevine atacaklar. Valimden ve hayırsevrlerden yardım bekilyorum" dedi.
Emine Şahin evli üç çocuk annesi. Çocuğunun biri Giresun'da Üniversite'de okuyor. Eşi Vahit Şahin'in ise işsiz. Ev kirasını ödeyemedikleri için ev sahibi artık evi boşaltmalarını istiyor. Üniversitede okuyan çocuğuma kitap alacak dahi para bulamıyorum diyen Şahin "Çocuk okusun diye bir hayırsever bilgisayar almıştı internet bağlattık. Borcunu ödeyemedim icraya vermişler. Borcu vermezsem Cezaevine götüreceklerini söylediler. Evde yiyeccek bir dilim ekmek yok. Akcakoca Kaymakamı biraz yardım etti. Belideye'ye defalarca gittim geldim bir sonuç çıkmadı. Bende Düzce Belediyesi'ne geldim" dedi.
Belediye Başkanı'nı bulamadığını ancak kendisine Belediye'de ki bazı kişilerin gıda yardımında bulunduğunu belirten Emine Şahin Üniversitedeki çocuğum ayakkabı, kitap, eşofman ve harçlık istiyor ama biz okutamıyoruz. İkinci dönemde geri gelmek zorunda kalacak. Bize sahip çıksınlar. Valime ve hayırsevrlerimize sesleniyorum bizi ortada bırakmasınlar hiç olmazsa beş bin lira borcumuz var yardımcı olsunlar ve bizi buradan Ordu'ya göndersinler dedi.