9 günlük bayram tatilinin başlamasıyla birlikte TEM otoyolunda ve D-100 karayolunda bayram yoğunluğu yaşanmaya başlandı.

Yetkililer, "Zaman zaman TEM otoyolunun İstanbul-Ankara yönünde kilometrelerce araç kuyrukları oluştu ve tatilciler gidecekleri yerlere daha geç gitmek zorunda kaldı. Bayram dönüşünde Ankara-İstanbul yönünde bir yoğunluğun olması bekleniyor.

Bu yüzden bayram dönüş trafiğinde aynı sorunların yaşanmaması için tatilcilerin tatilin son gününü beklemeden yola çıkmalarını istiyoruz. Bu şekilde yollarda aşırı yoğunluk yaşanmaz ve istenmeyen kazalarda engellenmiş olur." diyerek tatilcilerin trafik kurallarına uymalarını istedi.

Bayram tatilinden dönecek olan sürücülerin öncelikle araçlarını kontrol etmesi istenirken, gidecekleri yolun planlamasını yapmaları, uykusuz, alkollü, yorgun ve aşırı yükle yola çıkmamaları konusunda uyarıda bulunuldu.

Yola çıkan tatilcilerin aşırı hız, hatalı sollama, otoyol kenarlarında durarak mola verme gibi trafiği tehlikeye sokacak durumlardan kaçınmaları, trafik kurallarına ve uygulayıcılarına uymaları istendi. Aşırı hız yaparak gidecekleri noktalara tehlikeli bir şekilde gitmek yerine, daha yavaş trafik kurallarına uyarak, kendi ve başkalarının hayatını tehlikeye atmadan gitmelerinin uygun olacağı bildirildi.

Yetkililer ayrıca TEM otoyolu ve D-100 karayolu güzergahlarında gerekli önlemlerin alındığını kaydederek, "Ekiplerimiz özellikle otoyolda her 30 kilometrede durarak, sürücüleri yavaş gitmeleri ve trafik kurallarını uymaları konusunda uyaracak" dedi.

Haber; H. İŞCAN