9 günlük Bayram tatilinin son gününde adeta faciadan dönüldü. Sabah saat 08.00 sıralarında yaşanan kaza bu kez ucuz atlatıldı.

Kaynaşlı İlçesi’nde bir cip ve çarptığı yolcu otobüsü kontrolden çıkarak şarampole yuvarlandı. Kazada her iki araçta bulunan, aralarında Azerbaycan uyrukluların da olduğu 34 kişi yaralandı.

Kaza TEM Otoyolu Kaynaşlı Mengencik Köyü mevkiinde meydana geldi. Ankara’dan İstanbul yönüne giden Nesrin Karagöz yönetimindeki 34 LNL 92 plakalı cip, sol şeritten sağ şerite geçerek Mehmet Ali Alagöz'ün kullandığı 76 AK 909 plakalı Iğdırlılar otobüs firmasına ait yolcu otobüsüne yandan çarptı.

Sürücülerinin kontrolünden çıkan otobüs ve cip şarampole yuvarlandı. 51 yolcusu bulunan otobüste çok sayıda yaralı olması üzerine Düzce, Kaynaşlı ve Bolu’dan ambulanslarlar olay yerine geldi. Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’ne bağlı kaza kırım ekibi de araçta sıkışanlar olabileceği düşünülerek olay yerine çağrıldı. Yaralanan 34 kişiden 22'si Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi, 10'u Düzce Atatürk Devlet Hastanesi, 2'si de özel bir hastanede tedavi altına alındı.

Yaralananlardan kimlikleri belirlenen 13'ünün adları şöyle: Cip sürücüsü Nesrin Karagöz, otobüs yolcuları Dindar Akot, Mehmet Şerif Amil, Vali Dagiye, Seydo Mirsahil, Firettin Seferow, Sakire Çakır, Badegül İldokuz, Meherremow Mohorromow, Seyit İkimet, Olgun İldokuz, Mirzalı İldokuz ve Hikmet Seyitow.

Kazadan yaralanmadan kurtulan yolcuları ise yoldan geçen otobüsler durarak almak istedi. Ancak jandarma, yolcuların ifadelerinin alınacağını gerekçe göstererek otobüslere binmelerine izin vermedi.