Kar yağışından en çok etkilenen bölgelirin başında gelen Düzce Akcakoca karayolunun Kabalak ve Hiciz rampalarında araçlar güçlükle yol aldı.
Çok sayıda araç yolda kaldı veya kayarak yan yattı. Araçlar traktörler ve çekiciler vasıtasıyla kurtarıldılar. Trakfik ekipleri zaman zaman zincirsiz araçların geçişine izin vermedi.
Yoğun kar yağışının en çok etkili olduğu bölgelerin başında D-655 Düzce Akcakoca Karayolu Kabalak ve Şifalı su mevkiileri oldu. Boğaziçi mevkiinden itibaren başlayan Kabalak rampası ve şifalı su mevkinden itibaren Hiciz rampasında araçlar güçlükle ilerlediler.
Çok sayıda tır yolda kaldı. Kayarak devrilen ve yolda kalan araçları traktörler ve çekiciler kurtardı. Her kar yağdığında olduğu gibi Kabalak ve Hiciz rampalarında traktörler ile çekiciler hazır şekilde beklediler.
Traktörcüler yolda kalan araçları aracın büyüklüğü ve mesafesine göre 25 ila 50 lira arasında fiatla çektiklerini söylediler.
Karayolları ekipleri ve iş makinaları yollarda sık sık aralıklarla yollarda kar temizleme ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyorlar.
Trafik ekipleri ise yolun duruma göre sürücülere dikkatli seyretmeleri konsunda uyarılarda bulunuyorlar.
Yolun kar durumuna göre ise zaman zaman zincirsiz araçların geçişine izin vermeyip zincirlerini takmalarını sağladıktan sonra yola devam etmelerini sağlıyorlar.
Bölgemizide özellikle yüksek kesimlerde çok daha fazla etkili olan kar yağışı nedeniyle Boludağı, Akcakoca Düzce Karayolu ve Gümüşova rampalarında ulaşımda yaşanan sıkıntıların ortadan kaldırılması için çalışmalarına aralıksız olarak devam eden karayolları don ve buzlanmaya karşı tedbirlirenini sürdürüyor.
Trfik ekipleride sürücülere aşırı sürat yapmamaları ve dikkatli gitmeleri konusunda sürekli uyarılarda bulunuyorlar.