TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Düzce Oda ve Borsaları Müşterek Toplantısı’na katıldı. Ticaret ve Sanayi Odasında yapılan toplantı açılış konuşmaları ile başladı. TSO Meclis Başkanı Ertan Taşlı, Ticaret Borsası Başkanı Nurettin Karslıoğlu, Akçakoca TSO Başkanı Mehmet Nazım Pazvant ve TSO Başkanı Fahri Çakır’ın konuşmalarıyla başladı. Yapılan konuşmaların çoğunda TOBB Başkanın Hisarcıklıoğlu’ndan çeşitli talepler vardı.

 

Çakır talepleri sıraladı

 

TSO Başkanı Fahri Çakır, Hisarcıklıoğlu’ndan atıl duran kalıcı işyerlerinin almak ve yeni hizmet binası olarak kullanmak, merkezi İstanbul’da olan fabrikaların Düzce’ye alınması ve Düzce’ye gümrük müdürlüğünün kurulması taleplerini iletti.

 

Ardından kürsüye gelen Hisarcıklıoğlu konuşmasına Düzce’de olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi gecikmeden dolayı özür dileyerek başladı. Adeta talep yağmuruna tutulan Hisarcıoğlu’nun espirisi ise salondakileri güldürdü.

Benim de bir talebim var

 

Hisarcıkloğlu, “Benden önce konuşma yapan arkadaşlarımın hepsinin talebi vardı. Benim de onlardan bir talebim var. Devlet-millet burada... Bu dediklerimi fazlasıyla yaparım ama tek şartım var. 2015 seçimleri geliyor. Buraya bütün parti genel başkanları gelecek. Merkez bankasını bizim odanın altına getirsinler. O zaman söz yapacağım.” diye konuştu.

 

 

Düzce TSO 5 yıldızlı

 

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası'nın 5 yıldızlı bir oda olduğunu anımsatan Hisarcıklıoğlu, Paris ve Londra odaları üyelerine hangi standartta hizmet veriyorsa, Düzce TSO’nun da üyelerine minimum o standartta hizmet verdiğini söyledi. Düzce’de 2014 yılının ilk 9 ayında açılan şirket sayısının Türkiye ortalamasının iki misli olduğunu söyleyen TOBB Başkanı, Düzce insanının girişimci ruhunun desteklenmesi gerektiğini ifade etti. Ziyaret öncesi detaylı bir inceleme yaptığı gözlemlenen Hisarcıklıoğlu’nun Düzce’nin pek çok avantajı elinde bulundurduğunu ifade etti.

 

Yolu olmayan organize sanayi mi olur?

 

Hisarcıklıoğlu’nun “Allah’a yatıp kalkıp şükrettin her şeyi size vermiş. Deniz, tarım ve turizm için fırsat var.” sözleri üzerine salondan gelen “Sanayimizin yolu yok” karşılığına ilginç bir tespiti oldu.

 

 

“Yolu olmayan organize sanayi mi olur? Yanı başınızda otoyol gidecek sen köy yolundan geçirip otobana çıkaracaksın. Yani tam bir Türk işi. Ankara bürokrasinin yanlış karar verdiğinin göstergesi.” diyen Hisarcıklıoğlu, Düzceli siyasi ve bürokratlara “Bir hedefe odaklanın ve taleplerini tek noktada toplayıp ortak akılla iletin” tavsiyesinde bulundu.

 

 

Ardından konuşan Milletvekili İbrahim Korkmaz ise “Kayserili’den çok şey istememin doğru olmadığını gördüm. Elinizden de olursunuz.” şeklinde esprisi salondakileri güldürdü. Düzce’nin mükemmel bir doğası olduğunu ifade eden Korkmaz, Hisarcıklıoğlu’nu bu güzellikleri görmeye davet etti. Vali Ali İhsan Su’nun konuşmasının ardından Düzce Oda ve Borsaları Müşterek Toplantısı sonrasında TOBB tarafından Düzce’ye yapılacak 24 derslikli okulun protokol imza töreni gerçekleştirildi. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na Düzcespor forması verildi. Program yemek ikramı ile son buldu.

Haber; S.KAŞKIR