24 Ocak’ta başlayan, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Yalova’nın ortaklaşa katıldığı EMITT fuarında 2. Gün Düzce’nin stantları büyük ilgi gördü. Tüyap Fuar Merkezi’nde dün açılışı yapılan etkinlikte, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın koordine ettiği 5 ilin turizm zenginlikleri ziyaretçileri büyüledi.
Türkiye’den 150’nin üzerinde belde ve ilin katıldığı fuara, 67 farklı ülkeden 4 bin katılımcı iştirak etti. Fuara Doğu Marmara Kalkınma Ajansı, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı ve Batı Karadeniz Kalkınma Birliğinde ortak konsept katılım sağlandığı 8A numaralı solana 1. gün olduğu gibi bugün de yoğun bir katılım oldu.

Fuarın 2. günü 8A numaralı salonda Doğu Marmara ve Batı Karadeniz’de görev yapan turizm profesyonellerine yönelik olarak büyük çaplı bir kahvaltı organizasyonu yapıldı. Tüm seyahat acenteleri ile tur operatörlerinin davetli olduğu etkinlikte bölgedeki turizm sektörü ve potansiyellerinin tanıtımında işbirliği olanakları ortaya çıkarıldı.
Kahvaltı programına katılan MARKA Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Düzce Valisi Adnan Yılmaz, yöresel kahvaltıları bizzat kendi eli ile konuklara ikram etti. Vali Yılmaz'ın kendi elleriyle ikram ettiği Düzce'nin meşhur Yığılca balını tadan Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Ayık “Bu yöresel kahvaltıyı biz 5 yıldızlı otellerimizde bile veremiyoruz” dedi. 

Haber: H. İŞCAN