Yüksek Seçim Kurulu (YSK) yerel seçim takvimine ilişkin ilk açıklamasını yaptı. Buna göre yerel seçim, 30 Mart 2014 Pazar günü yapılacak. Aday olmak isteyen memurlar 1 Aralık 2013 Pazar günü saat 17.00'ye kadar görevlerinden istifa edecek.

Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre, aday olmak isteyen hâkimler ve savcılar; yüksek yargı organları mensupları; Yüksek öğretim kurumlarındaki öğretim elemanları; Yükseköğretim Kurulu, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu üyeleri; kamu kurumu ve kuruluşlarının memur statüsündeki görevlileri ile yaptıkları hizmet bakımından işçi niteliği taşımayan diğer kamu görevlileri; Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları (subay ve astsubaylar); siyasi partilerin il, ilçe ve belde yönetim kurulu başkan ve üyeleri; kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile sendikalar, kamu bankaları ile üst birliklerin ve bunların üst kuruluşlarının ve katıldıkları teşebbüs veya ortaklıkların yönetim ve denetim kurullarında görev alanlar en geç 1 Aralık 2013 Pazar günü saat 17.00'ye kadar görevlerinden ayrılma isteğinde bulunacak."

 

Kamu görevlilerinden emeklilik dilekçesi verip aday olacaklar en geç 1 Aralık 2013 Pazar tarihinden geçerli olmak üzere emeklilik isteğini belirten dilekçelerini en geç 1 Aralık 2013 Pazar günü saat 17.00'ye kadar verecekler.

 

Görev yaptıkları yerden aday olmak isteyen siyasi partilerin il, ilçe ve belde yönetim kurulu başkan ve üyelerinin de en geç 1 Aralık 2013 Pazar günü saat 17.00'ye kadar istifa edecek

Haber: S. KAŞKIR