Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 24 Haziran'da yapılacak seçimlerde sandık kurullarında görevlendirilen öğretmenlerin okullarından ayrılmaması gerektiğini, bu nedenle mesleki çalışmalarının tamamının kadrolarının bulunduğu okullarda yürütülmesi gerektiğini belirtti.
Bunun üzerine Milli Eğitim Bakanlığı, seçimde görev alacak öğretmenlerin mesleki çalışmalar kapsamında okullarından ayrılmamaları, bu çalışmaları okullarında yapmaları uyarısında bulundu.

81 ildeki Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderilen talimatta cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalma ihtimaline de değinilerek şu ifadelere yer verildi:

"Seçim iş ve işlemlerinin sağlık ve düzen içerisinde yerine getirilebilmesi, demokratik yaşamın temel koşulu olan seçmen iradesinin dürüst biçimde sandığa yansıması bakımından görev verilen öğretmenlerin görevli oldukları sürelerde, görev yaptıkları yerlerde bulunmalarının sağlanması hususu, takdirlerinize arz olunur. Bu itibarla, sandık kurullarında görevlendirilen öğretmenlerin mesleki çalışmalarının tamamını kadrolarının bulunduğu okullarda yürütmeleri gerekmektedir. Bilgilerinizi ve seçim sürecinde görevlendirilecek öğretmenlerle ilgili gerekli tedbirlerin alınmasını rica ederim."

Haber: M.AYDIN