Yıl içerisinde değişik yerlerde kan alımlarına devam eden Düzce Kızılay Kan Merkezi, bugünde Aydınpınar yolu kenarındaki Yunus Emre İlköğretim Okulu'nda kan alımında bulundu. Kan bağışı talebinde bulunanlar ise okulda öğrenim gören öğrencilerin oluşturduğu Kızılay Kulübü Yönetim Kurulu oldu.

Kan alımları kampanyası için kendilerinin Kızılay ekiplerini çağırdığını belirten Yunus Emre İlköğretim Okulu Kızılay Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı ve okul öğrencisi Sümeyye Turan, “Okul aile birliği üyeleri ve öğrenci velilerinin kan bağışı yapmasını sağlamak için böyle bir çalışma başlattık. Bu sayede kan alımları konusunda bizimde bir faydamız olsun.” şeklinde konuştu.

Düzce Kızılay Kan Merkezi Doktoru Hamdi Karaboğa da “Biz yıl içerisinde insanın olduğu her yere giderek kan bağışı almaya çalışıyoruz. Bu zamana kadar da bunu başardık. Ülke genelinde Düzce her zaman kan bağışında ilk üçte yer aldı. Alımlara da elimizden geldiğince devam edeceğiz.” dedi.

Kan veren öğrenci velileri de uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Kan alımları çok önemli. Çünkü hiç ummadığımız bir kişiye verdiğimiz kanlar umut ışığı olabilir. Bu nedenle her insanın kan vermesi gerekir.” ifadelerine yer verdi.