Bu yıl 20.'si kutlanan ve konuşmacı olarak Ankara Barosu Başkanı Metin Feyzioğlu'nun katıldığı Akçakoca Atatürkçü Düşünce Derneği'nin organize ettiği Adalet ve Demokrasi Haftası kutlama etkinliği yoğun bir katılımla belediye nikah salonunda gerçekleştirildi.
Mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz
Toplantının açış konuşmasını yapan Akçakoca ADD Başkanı Zekeriya Yanmaz, ADD'nin Kurucu Başkanı Muammer Aksoy ve arkadaşlarının bu derneği kurmakla ne kadar önemli bir iş yapmış olduğunu ve bilinen malum çevrelerin bundan neden çok rahatsızlık duyduklarını bu toplantıya gösterilen ilgi ile çok iyi anlaşıldığını vurguladığı konuşmasında, “Biz Atatürk ilke ve devrimlerinden aldığımız bilinç ile her zaman Türkiye Cumhuriyeti'ni ve onun değişmez değerlerini koruma kararlılığından asla vazgeçmeyeceğiz. Çünkü biz Atatürkçüyüz, biz milliyetçiyiz, biz laik ve antiemperyalist, tam bağımsız Türkiye savunucularıyız. Bu mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.
Zaman aşımını asla kabul etmiyoruz
Eğitim Sen Akçakoca Temsilcisi Ali Kulak yaptığı konuşmada; kimsenin kimseyi düşüncesi, inancı ve etnik kökeninden ötürü kınayamayacağını birini birine üstün tutamayacağını vurguladığı konuşmasında “Ne yazık ki düşünceye düşünce ile karşılık veremeyenler çözümü şiddette ve silaha sarılmakta buldular ve bu uğurda mücadele veren sevgili Muammer Aksoy’u, sevgili Uğur Mumcu’yu, Sevgili Bahriye Üçok’u, Sevgili Çetin Emeç’i, Sevgili Abdi İpekçi’yi, Sevgili Necip Hablemitoğlu’nu, Hırant Dink’i ve bir çok aydını vahşice katlettiler. Biz bu anlayışı kınıyor, faili meçhullerin üstünün örtülmesini ve zaman aşımına uğramasını asla kabul etmiyoruz” diye konuştu.
Eğitimciler olarak bu toplumun mimarlarının eğitimciler olduğunun altını çizen Kulak sözlerini, ”Öldürenleri de, öldürülenleri de biz yetiştirdik. Bu bireyleri yetiştirirken nerede, nasıl bir hata yaptık. Bunun tespiti ve kuşkunun ve korkunun egemen olmadığı aydınlık bir gelecek için bu soruyu kendimize soralım ve yanıtını bulalım” diyerek tamamladı.
Ne yaparlarsa yapsınlar...
ADD Batı Karadeniz Bölge Başkanı Zuhal Özen ise yaptığı konuşmasında, 1989 yılında Atatürk devrimlerinin ortadan kaldırılmasına yönelik çalışmaların hızlandığını savunarak, ”Buna karşı olarak bir mücadele başlatıldı ve ADD kuruldu. Ancak Kurucu Başkan Muammer Aksoy ve bir çok üyesi katledildi. Birçok yöneticisi çeşitli şekillerde baskı altına alındı. Ancak bizler mücadelemizi aynı kararlılıkla sürdürüyoruz ve sürdüreceğiz. Atatürk’ün adı ve resimleri kitaplardan çıkarılmaya çalışıldı, halen daha çıkarılma işi sürüyor. Ancak ne yaparlarsa yapsınlar bu milletin yüreğinden Atatürk sevgisini ve onun açtığı yoldan yürüme kararlılığını çıkaramayacaklardır” dedi.
Toplantı Ankara Barosu Başkanı Metin Feyzioğlu’nun, “Hadi bakalım şimdi ne yapacağız” diye başladığı ve sık sık alkışlarla kesilen Türkiye’nin özellikle dış politikasını irdeleyen neler olduğu ve nelerin olacağı konularını çok anlaşılır bir dille ve yer yer interaktif olarak yaptığı sunumuyla devam etti.

Haber: C. ÜSTÜNER