Akçakoca'da düzenlene Türkiye Su Jeti Şampiyonası yarışları sırasında meydana gelen kazada bir sporcu yaralandı. Bir bayan yarışmacı da dalgaların altında kaldı

Akçakoca'da dün antremanlarla başlayan ve bugün yarışlara geçilen 2016 Su Jeti ve Flyboard Şampiyonası'nda üzücü bir kaza yaşandı. 8 tek su jeti yarışı için hakem tarafından komut verilmesinin ardından süratle çıkan su jetlerinden 2'si çarpıştı. Çarpışma sonucunda 112 numaralı yarışmacı Kamil Sevinay kolundan yaralandı.

Kaza sonrası hemen sahile çıkarılan yaralı sporcu, 112 acil servis ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından Akçakoca Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kazada yaralanan Kamil Sevinay’ın kolunun çıktığı öğrenildi.

Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Nedim Akülke, yaptığı açıklamada, üzücü bir olay yaşandığını belirterek, yarışlar sırasında yaralanan sporcu Kamil Sevilay'ın kolunun çıkmış olabileceğini söyledi.

Bayan sporcu boğulma tehlikesi geçirdi

Bayan su jeti yarışlarında ise bir yarışmacı dev dalga altında kaldı ve ekipler tarafından karaya çıkarıldı. Boğulma tehlikesi geçirmesi nedeniyle zor anlar yaşayan bayan sporcu Şenay Cankurt, ilk kez Karadeniz'de yarıştığını belirterek, dev dalganın kendisine çarptığını söyledi. Cankurt, yaşadığı korkulu anlara karşılık bu durumun sporunu etkilemeyeceğini bayan sporcuların daha fazla bu tip organizasyonlara katılmasını istediğini söyleyerek, ortaya koydu.