Türk Eğitim-Sen Düzce Şubesinin 5'inci olağan genel kurul toplantısı yapıldı. Tek liste halinde gidilen genel kurulda mevcut başkan Osman Çakmak güven tazeledi.

Çakmak’ın Genel Kurulda yaptığı konuşmasının gündeminde ana dilde eğitim ve Barzani'nin Diyarbakır ziyareti vardı.

Çakmak, “Başladığımız ve geldiğimiz noktaya bakın. Türkiye’nin Birlik ve beraberliğinden bahsedenlerin bu yolun ucunda Türkiye için büyük karanlıklar ve sancılar olduğunu görmesi lazım. Ana dilde eğitim taleplerini gerçekleşmesi, kamu kurumlarında farklı dilde faaliyet gösterilmesi, o bölgenin sanki Türkiye’nin parçası değil de farklı bir yer gibi yaşaması önümüzde kaçınılmaz bir gerçektir. Türkiye Cumhuriyeti’nde dün yapılanlara baktığımızda iki millet tek devlet anlayışının ortaya konduğu bir gerçektir. Yürekleri kanatan başka bir husus da dünkü organizasyona imza atanlar terör örgütü bebek katili PKK’nın mücadelesinin de deklarasyonu yapılıyor. ”dedi.

Konuşmaların ardından tek liste ile gidilen genel Kurulda yeniden başkan seçilen Çakmak’ın başkanlığındaki yönetim kurulu Süleyman Yapacak, Fikret Ün, İsmail Şişman, Mustafa Tiryaki, Fatih Emre ve İsmail Çakır isimlerinden oluştu.


Haber: S. KAŞKIR