Vali Vasip Şahin, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Bayrama bir yandan coşkulu bir yandan ise buruk girildiğinin altını çizen Vali Şahin, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Milli birlik ve beraberliğimizin pekiştirildiği, dayanışma ve yardımlaşma hasletlerinin geliştirildiği, sevgi, barış, dostluk, kardeşlik ve paylaşma gibi yüce duyguların yoğunlaştığı bir bayrama daha erişmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Gönüllerimiz bir yandan bayram coşkusuyla dolarken, öte yandan da başta terör ve deprem mağdurları olmak üzere çeşitli sebeplerle bayrama buruk giren insanların hüzün ve acılarını yüreklerimizde hissediyoruz. Kültür ve geleneğimizin korunması, yaşatılması ve geleceğe aktarılmasında çok önemli misyon ifa eden bayramlarımız; komşu ve akraba bağlarının kuvvetlendirildiği, fakir ve muhtaçların ihmal edilmediği, yaşlıların ziyaret edildiği, yetim ve öksüzlerin gözetildiği, aziz şehitlerimizin yakınlarının ve kahraman gazilerimizin hatırlarının üstün tutulduğu günlerin ifadesidir. Öteden beri bu bilinç ve coşkuyla idrak ettiğimiz bayramlarımız, her türlü hesap ve oyunlara rağmen milletimizin birlik ve beraberliğinin yapı taşı olmaya devam etmektedir. Bu idrak ve bilinçle, tüm vatandaşlarımızın Kurban Bayramını kutluyor, aziz şehitlerimizi rahmet, kahraman gazilerimizi şükran ve minnetle anıyor, sağlık ve mutluluklar diliyorum.”

“Bayram, yardımlaşma duygusunu güçlendirir”

Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram da, Kurban Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan İsmail Bayram mesajında, Kurban Bayramı’nın hikmetlerine vurgulama yaptı. Dini Bayramların toplumda kardeşlik ve yardımlaşma duygularını güçlendirdiğini ifade eden Başkan Bayram, ‘Herkes bu duyguları paylaşmalıdır’ dedi.Başkanın Kurban Bayramı mesajı şu şekilde:

“İslam dinindeki Ramazan Bayramı ile beraber en önemli iki bayramdan biridir. Bu bayram adını Müslümanların Allah rızası için büyük baş veya küçük baş hayvan kurban etmesinden alır.Yıl boyunca evine et alamayan pek çok insan vardır. Kurban kesen kimse, kurbanını ihtiyaç sahibi kişiyle paylaşarak onun da et ihtiyacının giderilmesine vesile olur. İşte bu manada kurban; toplumda kardeşlik, yardımlaşma, fedakârlık ve dayanışma ruhunu mayalar ve geliştirir. Dolayısıyla bu duygu ve düşüncelerle Müslüman Alemi’nin Kurban Bayramını tebrik eder, Bayramların kardeşlik, yardımlaşma duyguları içinde geçmesini temenni ederim”

İGM Başkanı Muzaffer Bülbül

Bayramların toplum hayatımızda üstün yeri ve değeri vardır. Baayram günleri toplum şuuru bütünleşir. Bereketiyle bolluğuyla, heyecan ve özlemiyle beklenen Kurban Bayramınız kutlu olsun.

Haber; H. İŞCAN