“DARBEYE KILIF OLABİLECEK HERHANGİ BİR OLAY YOK”

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Öncü TV'nin Günlük programına konuk oldu ve önemli açıklamalara imza attı. İlk olarak Türkiye gündeminin 1. sırasında yer alan 15 Temmuz'daki amacına ulaşamayan Darbe Girişimi ile ilgili görüşlerini aktaran Başkan Keleş, geçmiş darbelerin aksine 15 Temmuz öncesinde darbeye kılıf olabilecek hiçbir durumun olmadığının altını çizdi. Keleş, şöyle konuştu: “Darbe hiç beklemediğimiz bir şeydi öncelikle onu söyleyeyim. Biz sanıyorduk ki bu çağda böyle bir şey olmaz ya da memleketimizde darbe çok kötü bir şey de olsa askeri erkanın idareyi ele alması ya da müdahale etmesini gerektirecek ortada bir şey yoktur. Mesela 12 Eylül öncesinde sağ-sol kavgaları ayyuka çıkmıştı. Biz biliyoruz ki bunlar bazı dış mihraklar tarafından ya da içerideki işbirlikçileri tarafından spekülasyonlarla belirli bir noktaya taşınmıştır. Darbe şartları oluşturulmuştu ama yine de ortada bir şart vardı ya da yakın geçmişte bir takım postmodern darbeler bir takım hadiselerin getirdiği şeylerdi ama şimdi bakıyoruz 15 Temmuz'a, 15 Temmuz öncesinde memkeletimiz de darbeye kılıf olabilecek herhangi bir olay yok.”

“VATAN TEHLİKEDEYSE GERİSİ TEFERRUATTIR”


“Vatan tehlikedeyse, mevzu bahis olan vatansa gerisi teferruattır” ortak paydasında birleşebilmesi hadisesinin bugüne kadar Çanakkale’den beri oluşmayan bir durum olduğunu belirten Keleş, “Buna sebep oldu ki bu çok iyi bir şeydir.” dedi.

“ÇOK MERT, ÇOK YİĞİT BİR ARKADAŞ” 

Darbe teşebbüsü sırasında yaşadıklarını ve o gece ne gibi önlemler aldıklarını da anlatan Başkan Keleş, şunları kaydetti: “O gece (15 Temmuz) darbe olabilir mi diye düşünürken ortaya çıktı olay... İlk yaptığım şey güvenlikçilerimiz var sayısı 40’ın üzerinde dışarıda güvenlik müdürüm vardı derhal müdürü çağırdım, “Silahlarını dağıtıyorsun” dedim. İtfaiye ve zabıta müdürünü aradım, “Bütün araçlarınızı sokağa çıkarıyorsunuz, flaşörlerini açıyorsunuz, caddelerde tutuyorsunuz” dedim ve hemen arkasından iş makinelerimizi sokağa döktük ve hazırlandık. Kaynaşlı belediye başkanımızla birlikte o taraftan gelme ihtimalleri olduğu için tertibatımızı aldık ve vali beyle haberleştik çünkü kriz yönetilecek kriz yönetimi gizli bir iştir. Hele de bir darbe şartları söz konusuysa steril ortama gitmeniz lazım. Hemen Erguvan Sosyal Tesisleri'nin bir bölümünü kriz yönetimi için ayarladık. Sayın valimizle oraya geçtik. Milletvekilimiz Fevai Arslan, jandarma komutanımız, emniyet müdürümüz zaten oradaydı. Yine başsavcımız ve ağır ceza reisimiz geldi ve orada bir kriz masası oluştu. Buradan açık açık iki kişiye teşekkür etmek istiyorum. Valimizi hepimiz biliyoruz fakat jandarma komutanımıza özellikle teşekkür ediyorum. Çok mert bir arkadaş, çok yiğit!”

“BİR TEK DÜZCE JANDARMASI'NDA SAKAT ADAM ÇIKMADI”

Darbe girişimi sırasında İl Jandarma Alay Komutanı Albay Bilal Güvenir’in, Bolu 2. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Güneşer'in baskılarına karşı dimdik durduğunu anlatan Keleş, şöyle konuştu: “İsmail Paşa ne kadar mesajla, telefonla “Hemen valiyi, belediye başkanını, emniyet müdürünü tutuklayacaksın” şeklinde baskı kurduysa da ki niyetleri bizi o gece halletmekmiş ve infaz timleri dahi hazırlanmış ama bizim jandarma komutanımız reddetti “Hayır” dedi. “Ben senin emrini dinlemem, benim komutanım bölge komutanı. Bölge komutanımla konuşurum” dedi ve bölge komutanı “Valinin yanından ayrılma” dedi ve hiçbir zaman İsmail Güneşer'in talimatlarını uygulamadı. O günden beri de her alanda resmi elbisesi üzerinde olmak üzere yanımızda gerektiğinde bir Türk askeri gerektiğinde bir Türk vatandaşı gibi yanımızda ve çok teşekkür ediyorum ve bir şey daha var Türkiye’de bir tek Düzce jandarması'nda sakat adam çıkmadı.”

“BATIDAN ASLA TÜRKİYE’YE DOST OLMAZ”

“Batı hala haçlı zihniyeti ile hareket ediyor.” diyerek konuşmasını sürdüren Keleş, Batı'dan asla dost olmayacağının altını çizdi. Keleş, “Batı ile yakınlaşmalar, dostluklar, anlaşmalar, ticari ilişkiler bunların tamamının yalan olduğunu batıdan asla Türkiye’ye dost olmayacağını, hiçbir şekilde bizim menfaatimiz için uğraşmayacakları ve asla bizi kabul etmeyecekleri ki Sayın Cumhurbaşkanımız  bu konuda çok bilinçli hareket ediyor ki şunu diyebilmiştir, “Ben batıya benzemek istemiyorum. Batı bana benzesin” demiştir. “Batı benim şartlarımı kabul etsin” demiştir ve dik durmuştur. Açıkçası ilk kez birisi dik durmuştur.”

“MİSYONERLİK ÇALIŞMASI YAPIYORSUNUZ” DİYE YÜZLERİNE SÖYLEDİM

15 Temmuz'da gerçek yüzleri ortaya çıkan FETÖ Terör Örgütü'nün yurtdışında yürüttüğü çalışmaları zamanında eleştirdiğini ve yanlış yolda olduklarını yüzlerine söylediğini anlatan Başkan Keleş, şunları söyledi: “Yurtdışında zamanında onlara demiştim. “Siz ne yapmaya çalışıyorsunuz, İslam’ın dışında İslam’ın bilinmediği ülkelerde laik bir İslam oluşturmaya çalışıyorsunuz, siz aslında farkında olmadan misyonerlik çalışması yapıyorsunuz” diye yüzlerine söyledim. İslam’ın bilinmediği bir cografyada kendinize göre bir İslam öğreterek ki bu diyalog merkezleri için dedim. Ne diyalogu Allah'ın ayeti çok açık “Onların dini onlara sizin dininiz size” demiş “Müslümanlar öbürkülere benzemeyin” demiş. Burada ne konuşuyorsunuz, “Onları İslam'a mı davet ediyorsunuz yoksa siz mi Yahudi olmaya çalışıyorsunuz” dedim cevap veremediler bana.”  

Haber; C. ÜSTÜNER