Geçtiğimiz hafta AK Parti‘yi ve Başbakanı kötüleyeci video izlettirilmesi ve Ak Parti aleyhine tweet atılmasına tepki gösteren iki öğrencinin yurttan atılmasıyla başlayan olayın etkileri sürüyor. Düzce merkezdeki Zirve Erkek Öğrenci Yurdu bir aylık kapatma cezası aldı. Hem Savcılık hem Milli Eğitim tarafından soruşturma başlatılmıştı, bu bağlamda söz konusu yurdun 1 ay hizmet vermesi durduruldu.

Bir ay kapısı kapalı kalacak olan yurtta bilgisayar, kamera gibi ilgili metaryallere de savcılık kararı ile el konuldu. Ak Parti aleyhine yayınlanan video sonrası 30’a yakın öğrencinin kendi isteği ile ayrıldığı yurtta sadece belletmenlerin (yatılı yurtlarda öğrencilerden sorumlu görevli kişi) kaldığı öğrenildi.

Öte yandan Düzce merkezde yaşanan bu olayın yankıları ilçelerde sıçradı. Bazı ilçelerde cemaat yanlısı yurtlardan öğrencilerin ayrılarak ev tuttukları belirtildi. Eve çıkmaya maddi durumu imkan vermeyen öğrencilere ise Başbakanlık talimatıyla Kaymaklıklar tarafından eşya ve kira desteği verildiği öğrenildi.

 

Haber;S.Kaşkır