Düzce’yi Güzelleştirme ve Kalkındırma Derneği eski başkanı Faruk Darıyerli, Düzce’deki görüntü kirliliği konusuyla ilgili olarak dün akşam Ana Haber bültenine telefon bağlantısıyla konuk oldu. Darıyerli, Düzce’nin il olduktan sonra çok yol kat edemediğine vurgu yaptı. Konuyla ilgili olarak yürütmede bulunanların bu konuya gerekli özveriyi göstermediğini öne süren Darıyerli, sivil toplum kuruluşlarının da eski yoğunlukta çalışmadığını dile getirdi.

 

 “PROJE ÜRETİYORUZ” YETERLİ SERZENİŞ DEĞİL

 

 

Darıyerli, “ Sivil toplum kuruluşlarının başkanları ciddi bir konuyu yürütmeyi zorlayacak şekilde organizasyon yaptıklarını son yıllarda göremiyorum. Bizim dönemimizde oluşturduğumuz divan heyeti ile her ay belli sorunlara parmak basıyor, yürütmeyi zorluyorduk. Fakat son yıllarda bunların hiçbirisi yapılmıyor. Biz proje üretiyoruz diyebilirler ama bu yeterli serzeniş değil. Bütün sivil toplum kuruluşları toplanarak birlik olması lazım.” diye konuştu.

 

BÜTÜN STKLAR BİR ARAYA GELMELİ

 

Darıyerli Düzce’nin görüntü kirliliğinin önlenmesi adına yapılması gerekenleri de sıraladı.

 

Darıyerli, “Düzce’nin görüntü kirliliği ile ilgili söylenecek binlerce söz var ama yapılan hiç bir şey yok. en azından sokaktaki önemli mekanların dış cephesinin yapılmasında belediye ciddi bir baskı yapabilir. Binaların her biri farklı görüntü de, her taraftan çanak antenler çıkıyor. Kanun gereği de artık mantolama yapmak şart. Yeni caddeler açmalıyız, şehri tek bir noktaya sıkıştırmamalıyız. Yeni caddelerin kodları ayarlanmış, yeni binalar düşünmeliyiz. Şimdiden caddenin üzerinde 4 kat nasıl olur, 4 katın üzerindeki binaların çevresi nasıl düzenlenir bunları düşünmeliyiz. 4 kata izin verdik ancak, onu kaldırabileceğimiz yollarımız yok. Bunları düşünmek lazım. Bütün sivil toplum kurumlarını bir araya getirerek görüşlerini almamız lazım. Belediye başkanımız bunu yapabilir.” Diye konuştu.

Haber; S.KAŞKIR