1 OSB'de bulunan fabrikanın önünden geçen çarşamba günü yürüyüşe geçen 20 işçi, Bolu'ya ulaştı. İşçileri, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Bolu Şubesi yöneticileri karşıladı. İşçiler, Hükümet Meydanı'nda toplanarak basın açıklaması yaptı.

İşçiler adına konuşan Birleşik Metal- İş Kocaeli Şube Sekreteri Talat Çelik, "Bizler Anayasa'nın her yurttaşa sendikalı olma hakkını verdiğini, bu ülkede uygulanır sandık. Türkiye'de uygulanmayan yasaları, çiğnenen anayasayı, bu çiğnenmeye göz yumanları, bu ülkeyi yönettiğini iddia edenleri ve bu sebeplerden dolayı her yıl bu güzelim ülkeyi Uluslararası Çalışma Örgütü kara listesine sokanları, bu ülkeyi ayıplar listesine sokanları, bu ülkenin ayıbı değil yönetenlerin ayıbı olduğunu Uluslararası Çalışma Örgütü'ne şikayet edeceğiz. " dedi.

Daha sonra Sağlık Emekçileri Sendikası Bolu Şubesi'ni ziyaret eden işçiler, öğleden sonra yeniden yürüyüşe geçti. İşçiler 5 gün sonra Ankara'ya ulaşarak, Uluslararası Çalışma Örgütü önünde protestoda bulunacak.

Haber; G. KARDUZ