Yürüyüşün 12.gününde Düzce sınırlarına giren Kılıçdaroğlu, Perşembe gününe kadar yürüyüşüne ilimiz sınırları içerisinde devam edecek. Türkiye’nin farklı illerinden gelenler yürüyüşe katılarak destek veriyor.Yürüyüşün siyasi kısmı hemen her gün basında yer alırken arka planda objektiflere ilginç detaylar da yansıyor. Molalarda yürüyüşe katılanlar halay çekerek, şarkı söyleyerek ve sohbet ederek zaman geçiriyor.







Aşırı sıcaklarla bitkin düşenlerin tercihi ise uyumak oluyor.



Bazı katılımcılar yürüyüşte her anını cep telefonları ve kameralarıyla ölümsüzleştirmeyi ihmal etmiyor.



CHP Lideri Kılıçdaroğlu ise yürüyüş dışındaki vakitlerini karavanında geçiriyor. Sağlık görevlileri ise ambulanslarda rahatsızlık yaşayan olanlara konaklama alanında müdahale ediyor. Sivil Toplum Kuruluşları ve derneklerden de yürüyüşe destek verenler var. Ellerinde “Adalet” dövizleri ve “hak, hukuk, adalet” sloganları atarak ilerleyen grup herhangi bir siyasi grubu hedef alan slogan atmıyor. Katılımcılar, Adalet Yürüyüşü Tertip Komitesi’nin talimatlarına uyuyor. Katılımcılar yürüyüşü provoke etmek isteyenlere ise alkışlarla karşılık vererek birbirlerini uyarıyorlar.

Yürüyüşe CHP’li belediyeler de büyük destek veriyor. Özellikle İstanbul ilçe belediyelerine ait otobüslerle yürüyüşe katılmaya gelen partililer dikkat çekiyor.



Sarıyer Belediyesi molalarda kurduğu stantlarda yürüyüşe katılanlara yiyecek hizmeti sunuyor.

Haber: Y.SEVER