D-655 Karayolundan Akçakoca istikametine giderken Konuralp ışıklı kavşağa gelmeden Konuralp’e giden yol Belediye tarafından kapatıldı. Yolun kapatılmasının ardından Standart Profil’in servis araçları ışıklı kavşaktan U dönüşü yapmak zorunda kalıyor.

Bu durum da D-655 Karayolunda kazaya davetiye çıkarıyor. Kavşağın kapatılmasındaki daha vahim bir durum da Konuralp Belediye Başkanı Yusuf Ercan’ın yaptığı uyanıklık. D-655 karayolu Akçakoca istikametinde kapatılan kavşağa 75 metre uzaklıkta yapılması planlanan Akaryakıt istasyonu ve LPG ünitesinin yapılabilmesi için Karayolları kanununa göre istasyonların şehir girişinden en az 100 metre uzaklıkta olması gerekiyor.

Şehir girişi uzaklığının petrol istasyonuna uzaklığının 75 metre olması dolayısı ile Konuralp girişi kapatıldı. Akaryakıt istasyonu ve LPG Ünitesinin karayollarından imar iznini almasının ardından yol tekrar ulaşıma açılacak.

Konu ile ilgili telefonla ulaştığımız Konuralp Belediye Başkanı Yusuf Ercan, yolun kapanmasının yasal olmadığını ve karayollarından gelen “yol tehlike arz ediyor” yazısı üzerine yolu kapattıklarını ve birkaç gün içerisinde tekrar açacaklarını ifade etti.

Haber; R. BAL