Bağırsak kanseri teşhisi koyulan Halime Özcan, bir süre sonra 5. çocuğuna hamile olduğunu öğrendi. Her şey ise bundan sonra başladı. Haber merkezimize gelerek, yaşadıkları evlat özlemini anlatan Halime Özcan ve çocuğunun babası Muhittin Uludağ, çocuklarına kavuşacakları günü iple çektiklerini söyledi.

Kanser hastalığı nedeniyle ölümden korktuğunu ve çocuğuna bakamayacağını düşündüğünü ifade eden Halime Özcan, komşusu vasıtasıyla tanıştığı bir şahıs tarafından kandırıldığını iddia etti. Daha bir kez bile çocuğunun yüzünü göremediğini söyleyen Özcan, doğumdan sonra daha kendisi ayılmadan bebeğinin alındığını ifade etti.

“Ölümden korktuğum için vermeyi kabul ettim”

Anne Özcan, “7 Şubat 2002 tarihinde doğum yaptım ve çocuğu başka bir aileye verdim. Daha sonra izlerini kaybettirdiler. Biz onları araya araya bulamadık, telefonlarını değiştirdiler. Aile Düzce’de yaşıyormuş, bizi “Adapazarı'nda yaşıyoruz” diye kandırdılar. Ben o zamanlar bağırsak kanseriydim ve ölümden korktuğum için çocuğu vermeyi kabul ettim. Ben çocuğumun peşine düşmek için her şeyimi feda ettim, yine de edeceğim.” dedi.

“Çocuğumuzu başka bir aileye sattılar” iddiası

Bebeğini teslim ettiği ailenin çocuğunu başka bir aileye sattığını iddia eden anne Özcan, başlattıları hukuk savaşının 9 sene sürdüğünü ve adalet aradığını ifade etti.

Özcan, “Ben çocuğumu aramaya başladım, iki ay sonra çocuğun başka bir yere satıldığını duydum. Biz mahkeme açmak için başvurduk. 9 sene mahkeme devam etti. Ben adalet arıyorum, başbakanıma sesleniyorum, bana çocuğumu teslim etsinler. Ben başka bir şey istemiyorum, ben çocuğumu istiyorum, ben onu hiç görmedim. Benim psikolojim bozuldu.”

Cumhurbaşkanı ve başbakana seslendi

Çocuğun başka bir aileye verilmesine karşı çıktığını söyleyen Baba Muhittin Uludağ ise o zamanlar eşi olan Halime Özcan’ın hastalığı yüzünden çocuğu vermek zorunda kaldıklarını ve pişman olduklarını ifade etti.

Uludağ, “Halime’nin üstüne gelmişler, ben çocuğu vermek taraftarı değildim. Ama Halime’nin hastalığı yüzünden vermek zorunda kaldım. Cumhurbaşkanım, başbakanım, ben Türkiye’de adalet istiyorum.” diye konuştu.

Çocuğunu verdikten sonra çok pişman olduğunu anlatan anne Halime Özcan, zor durumda olanlara seslenerek “Gerekirse sokakta dilensinler ama çocuklarını vermesinler” dedi ve “Çocuğumu istiyorum, adalet istiyorum.” diyerek yetkililere seslendi.