Düzce Zabıta ekipleri İstanbul Caddesi üzerindeki esnafları gezerek kurallara uymayan esnaflar için işlem başlattı. Özellikle ara sokaklarda kaldırımları işgal eden esnaflara uyarılarda bulunan ekipler, manavların kaldırımlara kadar taşan mallarını da toplattırarak yer işgalini engellemeye çalıştı.

Ekiplerin çalışmaları devam ederken yapılan uygulamalara tepki gösteren bir manavın sahibi de her seferinde zabıtaların kendi yerine gelip kendisini uyarmalarından dolayı şikayet ederek, “Burada bir sürü dükkan var. Neden her seferinde benim dükkanımın önüne gelip beni uyarıyorlar. Eğer bir uygulama yapılıyorsa adaletli davranılsın. 20 tane zabıta sadece benim dükkanım için burada bulunuyor. Ben yapılan uygulamaya karşı çıkmıyorum. Herkes görevini yapıyor ama lütfen adaletli davranılıp diğer yerlerde de denetimlerde bulunulsun.” şeklinde konuştu.

Şikayetçi esnafın zabıta görevlileriyle tartıştığı da gözlenirken ekipler diğer dükkanlara da giderek kurallara uymayan esnaflara uyarılarda bulundu.