Tarihimizin en şerefli sayfalarından biridir
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü zaferin 95.yıldönümü sebebiylr yayımladığı mesajdan şu ifadelere yer verdi: “26 Ağustos'ta başlayıp 30 Ağustos 1922'de milletimizin zaferiyle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi, tarihimizin en şerefli sayfalarından biridir. Bağımsızlık ve özgürlük öz karakteri olan Türk milleti bu zaferle büyük bir başarıya imza atarak dünya milletleri arasındaki saygın yerini korumuştur. 30 Ağustos Zaferiyle birlikte Bayrağımız, sonsuza kadar özgürce dalgalanacağı gönderde yerini almıştır. 30 Ağustos Zaferi, sonrasında kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile taçlanmıştır. Milletimiz, Kurtuluş Savaşı'nda gösterdiği kararlılığı, bugün de “Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Devlet” inancı ile aynı şekilde sürdürmektedir. Türk milleti bütün vesayet zincirlerini kırmıştır. Türkiye yükselen bir yıldızdır. 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 95.yıldönümünde; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu toprakları bize vatan yapan tüm kahramanlarımızı rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.“

Aziz Türk Milletinin ve Şanlı Ordumuzun en önemli destanlarından
AK Parti Düzce Milletvekili Fevai Arslan mesajında "Aziz Türk Milletinin ve Şanlı Ordumuzun en önemli destanlarından olan Büyük Taarruzun 95.Yıldönümünde 30 Ağustos Zafer Bayramınızı en içten dileklerimle kutlar, başta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere tüm Şehitlerimize, ebediyete intikal eden gazilerimize Allah’tan rahmet dilerim." Ifadelerini kullandı.

İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmetle anıyorum
AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, mesajında “Türkiye Cumhuriyeti’nin temelinin atıldığı, imkânsızlıklar içerisinde büyük fedakârlıklarla kazanılan 30 Ağustos Zaferinin yıl dönümünde, bu zaferi bize armağan eden İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmetle anıyorum. Milletimizin bağımsızlığının tekrar kazanıldığı Başkomutanlık Meydan Muharebesi Zaferi’nin başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kurucu kahramanlarını, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor, Türk Silahlı Kuvvetlerinin kahraman mensupları ve bütün vatandaşlarımın 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyorum.“ dedi.

"Bu güzel vatanımız bize emanet edilmiştir" 
Düzce Valisi Zülkif Dağlı, "Anadolu’nun vatanımız olarak yeniden tescili olan, tarihimizdeki kutlu yürüyüşümüzün en önemli aşamalarından birini oluşturan 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 95. yıldönümünü kutlamanın gururunu yaşıyoruz." ifadesiyle başladığı mesajını şöyle sürdürdü: "30 Ağustos Zaferi, tarihi boyunca karşılaştığı tüm engelleri birlik ve beraberlik içerisinde, kardeşlik ruhuyla, inanç ve kararlılıkla aşan aziz milletimizin gücünün ortaya konulması bakımından büyük bir anlam ifade etmektedir. Bu necip millet, imkânsızlıklar içinde bulunsa da milli ve manevi değerlerini canını ortaya koyarak korumasını bilmiş, inandığı yoldan asla dönmemiş, varlığına kastedilmesine izin vermemiştir. Bundan böyle de kendi iradesine sahip çıkmaya devam edecektir. 1919’da zor şartlar ve yokluklar içerisinde yakılan istiklal meşalesi, Gazi Mustafa Kemal’in ve silah arkadaşlarının öncülüğünde 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile zaferle taçlanmıştır. Türk milleti, boyunduruk kabul etmeyeceğini, bağımsızlığını hiçbir şekilde terk etmeyeceğini tüm dünyaya ilan etmiştir. 30 Ağustos Zaferi ile vatan toprakları işgalden kurtarılmış, bayrağımız özgürce dalgalanacağı gönderdeki yerine yeniden çekilmiş ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun ilk adımları atılmıştır. Bu güzel vatanımız bize emanet edilmiştir. 30 Ağustos Zaferi, özellikle bugün ülkemizin birliğine, dirliğine, bu topraklardaki varlığına kasteden terör örgütleri ve şer odakları için ders olmalıdır. Ülkemizin istikrarını, huzur ve güven ortamını bozmayı amaçlayan hain eylemler ise asla amacına ulaşamayacaktır. Tarihin hiçbir döneminde boyunduruk altına girmeyen, özgürlüğünden taviz vermeyen ve bu uğurda canını seve seve feda eden bu milletin evlatları, son dönemde ihanet şebekelerine karşı tüm dünyaya ders olacak şekilde tek ses olmuş, asil bir duruş sergilemiştir. Bu duygu ve düşüncelerle; 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 95. yıldönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milletimize bu eşsiz zaferin gururunu yaşatan, vatanımız, bağımsızlığımız, milli birlik ve bütünlüğümüz uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Saygıdeğer, vatanperver Düzceli hemşehrilerimin ve aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum."

Zaferimizin 95’inci Yılı Kutlu Olsun
Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95’inci yılı dolayısıyla yayınladığı mesajında “aziz ve kutlu Türk milletinin düşmandan kurtuluş zaferi ile yürüdüğümüz bu kutsal yolda nice zafer bayramlarını kutlayacağız” dedi.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş 95 yıl önce 30 Ağustos tarihinde kazanılan kutlu zaferin yıldönümünde bir mesaj yayınladı. Mesajında 30 Ağustos’un Türk milletinin tarihinde bir dönüm noktası olduğuna dikkat çeken Başkan Mehmet Keleş “30 Ağustos, zafer bayramıyla taçlandırılan bir istiklal mücadelesiydi. 95 yıl önce Aziz Türk Milletimizin birlik ve beraberliğini yıkmaya tevessül eden girişimlere karşı verilen güçlü bir mücadele örneğiydi. Şimdi ise aynı minvalde girişimlerle karşı karşıyayız. Mücadelemizin ve istikrarımızın devamı için yürüttüğümüz kararlı istiklal mücadelemizin coşkusunu birlik ve beraberlikle tek yürek olarak kutlayacağız. Hiç şüphesiz, Aziz Türk Milleti, bundan 95 yıl önce olduğu gibi birlik ve beraberliğimize göz dikenlere bugün de aynı kardeşlik ruhu içerisinde cevap verecektir. 30 Ağustos Zaferi’nin 95’inci yılında başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, şehitlerimizi saygı ve şükranla anıyor, birlik, beraberliğimizin sembolü, 30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutluyorum” dedi.

Bizi birbirimize düşürmek isteyenlere ve tüm dünyaya verilmiş en açık mesajlarından biridir
AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Keskin mesajında; “30 Ağustos Zafer Bayramı halkımızın el ele verince, kenetlenince neler yapılabileceğini tüm dünyaya göstermiş ve bu anlamda hem dünya tarihinin belleğinden hem de milli belleğimizden asla silinmeyecek bir zafer olarak bizi bölmek isteyen, bizi birbirimize düşürmek isteyenlere ve tüm dünyaya verilmiş en açık mesajlarından biridir.

Türkiye Cumhuriyeti, kararlı adımlarla yoluna devam etmektedir. 15 Temmuz’da hain darbecilere karşı milletçe birlik ve beraberlik içinde püskürttüğümüz bu darbe girişimi, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının mevzu vatan olduğunda, bağımsızlık ve millet iradesi her şeyini ortaya koyacağını dosta düşmana bir kez daha göstermiştir. Türkiye, ekonomisiyle, demokrasisiyle ve ordusuyla istikrarını koruyan, uluslararası alanda ağırlığını sürekli artıran güçlü bir ülke olarak yükselmeye devam edecektir. Başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere; İstiklal Savaşı ve 15 Temmuz kahramanlarını, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi saygı ve şükranla anıyor, vatandaşlarımızın Zafer Bayramını kutluyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun en önemli aşaması olmuştur
Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Zekeriya Tozan ““26 Ağustos günü başlayıp Başkomutan Mustafa Kemal’in komutasında ordumuzun 30 Ağustos günü zaferle sonuçlandırdığı Büyük Taarruz Meydan Muharebesi Cumhuriyetimizin kuruluşunun en önemli aşaması olmuştur. O gün; din, dil, ırk, mezhep ayrımı yapmadan bir araya gelen Anadolu’nun kahraman evlatları işgalci düşmanı ve işbirlikçilerini vatan topraklarından atmış, bağımsızlığımıza el uzatanlara gereken cevabı vermiştir. Eşit yurttaşlık ilkesi çerçevesinde oluşturduğumuz Cumhuriyetimizi, birlik ve beraberliğimizi geçmişte olduğu gibi bugün de bozmak isteyen şer güçler bulunmaktadır. Ancak, bunlara karşı 93 yıl önce nasıl mücadele ettiysek bugün de aynı azim ve kararlılıkla mücadele ediyoruz, edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle Şehitlerimizin kanıyla yazdığımız, bu büyük zaferi kutluyor, zaferin ve yurdumuzun ebedi Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyorum” ifadelerine yer verdi.

Bugün İstiklal Mücadelemizin, Zaferle Taçlandırıldığı Gündür
Vatan Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez “Bugün İstiklal Mücadelemizin, Zaferle Taçlandırıldığı Gündür. 30 Ağustos Zafer Bayramı sadece Türk Milletinin değil,tüm mazlum ve ezilen milletlerin yüzünü güldürmüştür. Asya’dan Afrika’ya, Latin Amerika’ya kadar emperyalizme karşı mücadele eden milletlerin elinde kurtuluş meşalesi olmuştur.

Bugün de silahlı kuvvetlerimiz,içine sızan FETÖ cü Amerikan ajanlarını temizleyerek daha güçlü hale gelmiş içerde ve Suriye’nin kuzeyinde ABD piyonlarına karşı destan yazmaktadır.Tüm milletimizin Zafer Bayramı kutlu olsun.“ ifadelerini kullandı.

"Büyük bir gurur ve sevinçle kutluyoruz"
Düzce Üniversitesi Rektörlüğü'nün mesajı ise şu şekilde: "Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının öncülüğünde, esaret altına alınmak istenen yüce milletimizin zor şartlar altında var olma mücadelesi gösterdiği; vatanseverliği ve bağımsızlığı uğruna verdiği büyük mücadelenin zaferle sonuçlandığı 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95. yıldönümünü büyük bir gurur ve sevinçle kutluyoruz. Vatanı uğruna kadın erkek, küçük büyük demeden savaş meydanına koşan kahraman Türk Milleti, 30 Ağustos Zaferi ile tüm dünyaya hür ve bağımsız yaşama kararlılığını tekrar ilan ederek şanlı tarihine bir zafer daha yazdırmıştır. 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muhaberesi, ülkemizi içeriden ve dışarıdan parçalamak isteyen hainlere karşı, milletimizin bağımsızlığı, hürriyeti, birlik ve beraberliği uğruna hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan her türlü hain saldırı karşısında göstereceği mücadelenin timsalidir. Vatanımızın birliği ve milletimizin bağımsızlığı uğruna verilen mücadelenin kazanıldığı bu anlamlı zaferin yıldönümünde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşı’nın kahramanları başta olmak üzere kanlarıyla, canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi, rahmetle; şerefli gazilerimizi minnetle anıyoruz."

"Dünya tarihine yön veren zafer"
Düzce Baro Başkanı Azade Ay da 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Ay, şu ifadeleri kullandı: "26 Ağustos ‘ta başlayıp 30 Ağustos’ta Türk ordusunun zaferi ile sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 95. yıldönümünü kutluyoruz. Bir milletin varoluş savaşını böylesi bir zaferle, Türk Ordusu tarafından taçlandırılmış olması, bu millet için büyük bir onurdur. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, 30 Ağustos 1922'de Başkomutan olarak ordusunu başında yönettiği bu muhabere ile ulaşılan bu zafer içim, 1924 Dumlupınar konuşmasında; “Ulusal tarihimiz çok büyük, parlak zaferlerle dolu olduğunu, ama Türk ulusunun burada kazandığı zaferin kesin sonuçlu olduğunu, yalnız bizim tarihimize değil, dünya tarihine yeni bir akım veren kesin ve etkili bir meydan savaşı daha hatırlamadığını, Türk Devleti'nin, genç Türkiye Cumhuriyeti’nin temelinin burada sağlamlaştırıldığını, ölümsüz yaşayışının burada taçlandırıldığını, bu alanda akan Türk kanları, göklerde uçuşan şehit ruhları, devletimizin, cumhuriyetimizin ölümsüz koruyucuları olacağını" bildirmiştir. Sadece, tarihimizin seyrini değiştirmekle kalmamış, dünya tarihine de yön vermiş bu zaferin yıldönümünde, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor, bu vesile ile 30 Ağustos Zafer Bayramı'nızı Düzce Barosu adına kutluyorum."

 

"30 Ağustos, Yeniden Doğuşun Destanıdır"

Düzce Gazeteciler cemiyeti (DGC) Başkanı Erol Tayhan, 30 Ağustos'un bir milletin yeniden doğuşunun destanı olduğunu açıkladı. Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erol Tayhan, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın, Türk Milleti için varlık nedeni olduğunu hatırlatarak “milletin varlığı ve vatanın bekası için” günün anlam ve öneminin iyi algılanması gerektiğini söyledi.

Yedi Düvel Dize Getirilmiştir

Neredeyse yok olmanın eşiğine getirilmiş bir halkın, 30 Ağustos 1922'deki Büyük Taarruz ile yeniden tarih sahnesindeki yerini aldığını ifade eden Tayhan, "Bu bayram bu millete anasının ak sütü gibi helaldir. Zira şanlı ay yıldızlı bayrağımız, ülkemizin gönderine, bir daha yere indirilemeyecek şekilde çekilmiş, tüm toprakları işgal edilerek esaret altına alınmak istenen bu halk, yeniden şahlanarak yedi düveli dize getirmiştir. Bu onurlu direniş destanının sonunda da, özgür vatan mücadelesini Büyük Zafer ile taçlandırmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde verilen Kurtuluş Savaşı'nın, gurur dolu adı olan 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun. Bu uğurda can veren tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz" dedi.


Merkez İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üstteğmen Bahadır Karadağ, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün sözleriyle yayımladığı kutlama mesajında 'Her evresi ile düşünülmüş, hazırlanmış, yönetilmiş ve utkuyla sonuçlandırılmış olan bu harekât Türk ordusunun, Türk subaylarının ve komuta kurulunun yüksek güçlerini ve yiğitliklerini tarihte bir daha saptayan ulu bir yapıttır. Bu yapıt, Türk ulusunun özgürlük ve bağımsızlık düşüncesinin ölümsüz anıtıdır. Bu yapıtı yaratan bir ulusun çocuğu, bir ordunun Başkomutanı olduğum için sevincim ve mutluluğum sonsuzdur.'  30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun. ifadelerini kullandı.

Haber:Y.SEVER