Vali Yardımcısı Hasan Bağcı, "30 Ağustos Zafer Bayramı" dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Bağcı mesajında şu görüşlere yer verdi: "Yüce milletimiz, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk komutasında gösterdiği kahramanlıklarla bu büyük zaferi kazanmış ve bize güzel vatanımızı emanet etmiştir. Tarihin hiçbir döneminde boyunduruk altına girmeyen, özgürlüğünden taviz vermeyen ve bu uğurda canını seve seve feda eden bu milletin evlatları, son dönemde ihanet şebekelerine karşı tüm dünyaya ders olacak şekilde tek ses tek nefes olmuş; asil bir duruş sergilemiştir. Bu duruş milli birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmiştir. Bundan sonrada bin yıllık kutlu yürüyüşümüze devam edip, hedeflerimizden asla vazgeçmeyeceğiz. Saygıdeğer, vatanperver Düzceli hemşehrilerimin ve aziz milletimizin Zafer Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum.


"Bir istiklal mücadelesiydi"

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında “30 Ağustos, Zafer Bayramı ile taçlandırılan bir istiklal mücadelesiydi. 94 yıl önce Aziz Türk milletimizin birlik ve beraberliğini yıkmaya tevessül eden girişimlere karşı verilen güçlü bir mücadele örneğiydi. Şimdi ise aynı minvalde girişimlerle karşı karşıyayız. Bu yıl 30 Ağustos hepimiz için buruk geçecek ancak yine istiklal mücadelemizin coşkusunu birlik ve beraberlikle tek yürek olarak kutlayacağız.” ifadelerini kullandı.


"Bağımsız yaşama irademizin muhteşem bir tezahürüdür"

Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, şu ifadelere yer verdi: "Yaklaşık bir asır süre sonra, milletimizin, milli iradenin zaferiyle neticelenen 15 Temmuz 2016 direnişi de, milletçe bağımsız yaşama irademizin muhteşem bir tezahürüdür. İnanıyorum ki, aziz milletimizin bu iradesi hep var olacak ve daima iş başında olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, büyük zaferin 94. yıldönümünde; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; bu toprakların bedelini canlarıyla, kanlarıyla, alın terleriyle ödeyen ve bizlere bırakan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bir kere daha rahmet ve minnetle anıyor, aziz milletimizin 30 Ağustos Şehitleri Anma ve Zafer Bayramı'nı kutluyorum.”


"Milletimiz, hain şer odaklarına geçit vermedi"

AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin ise mesajında; “15 Temmuz 2016 tarihinde şehit kanlarıyla sulanan aziz vatanımız hain ve kalleş FETÖ terör örgütü tarafından cebren ele geçirilmek istenmiş ancak 30 Ağustos Zaferi'nde olduğu gibi milletimiz, hain şer odaklarına geçit vermemiş ve milletimiz bir kez daha bağımsızlığına, iradesine ve demokrasisine olan bağlılığını büyük bir kararlılık örneği sergileyerek ortaya koymuştur. Türkiye Cumhuriyeti'nin yükselmesini ve gelişmesini istemeyenlere inat; 30 Ağustos ve 15 Temmuz şuuru ile milletimizden aldığımız destek ve güçle, ülkemizi demokrasisiyle, ekonomisiyle, ordusuyla, yatırımlarıyla yükseltmeye ve geliştirmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.


Dayanma, direnme ve mücadele gücü”

DSP Düzce İl Başkanı Şükrü Kılıçoğlu'nun mesajı da şu şekilde: “Zafer Bayramımızın 94. yıldönümünü kutlarken, ulusal bağımsızlığımızı kazandıran Büyük Önderimiz Atatürk’ ün aziz hatırası önünde bir kez daha saygıyla eğiliyor, Kahraman Türk Ordusu’na şükran ve minnetlerimizi sunuyor, vatan topraklarının kurtarılmasında canlarını feda eden şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet, saygı ve şükranla anıyoruz."


"Atalarımızın emanetinin gerçek kişilerde olduğunu gösterilmiştir"

Düzce Üniversitesi Rektörlüğü'nden gelen anma mesajında ise şu ifadelere yer verildi: "30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muhaberesi'nde olduğu gibi milletimiz, milli birliğimize ve bağımsızlığımıza karşı yapılan her türlü hain saldırı karşısında kararlı ve onurlu davranışıyla atalarımızın emanetinin gerçek kişilerde olduğunu göstermiştir. Vatanımızın birliği ve milletimizin bağımsızlığı uğruna verilen mücadelenin kazanıldığı bu anlamlı zaferin yıldönümünde, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşı’nın kahramanları başta olmak üzere kanlarıyla, canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi, rahmetle; şerefli gazilerimizi minnetle anıyoruz."


"Yolumuzu aydınlatmaya devam edecek"

MÜSİAD Düzce Başkanı İsmail Çakmak ise mesajında şunları kaydetti: "Milletçe sahip olduğumuz vatan sevgisi ve hürriyet aşkı, dün olduğu gibi bugün de Mehmetçiğimizin kahramanlık ve cesaretinde vücut bulmaktadır. Cumhuriyetimizin temellerinde yer alan bu yüksek ruh şuur her an, her saniye canlı kalacak, yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir."


C. ÜSTÜNER