Dünya Tarihinin en  önemli safhalarından olan  ve Tarihimize altın harflerle yazılan  Çanakkale Zaferinin  93’üncü yılı yayınlanan mesajlarla kutlanıyor.

Ak Parti milletvekili Prof. Dr. Celal Erbay yayınladığı kutlama mesajında, Çanakkale Zaferinin ve takip eden istiklal mücadelesinin genç nesillere aktarılması gereken bir destan olduğu, Milletimizin Çanakkale’de olduğu gibi bundan sonrada her türlü zorluğun üstesinden gelecek iradeye ve güce sahip olduğunu ve sahip olmaya devam edeceğini ifade etti.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ise mesajında, Çanakkale Zaferinin tarihçesine değinerek, Atatürk’ün “ Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” sözünün bir kez daha öneminin ortaya çıktığını belirtti.

İl Genel Meclisi Başkanı Yusuf Ercan da, Çanakkale ve Kurtuluş savaşımızın, sadece Türk ulusunun değil, dünyadaki bütün mazlum ülkelerin yazgısını da değiştiren çok önemli sonuçlar doğurmuştur dedi.

CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan, Ülkemizde yaşanmakta olan terör mücadelesinde de ordumuzun Çanakkale Savaşında taşıdığı ruhla terörle mücadelesini Türk milletine yakışır şekilde canlarını vererek sürdürdüğünü ifade etti.

İşçi Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez, Türkiye’mizin toprak bütünlüğünün ve Atatürk devrimiyle kurulan Cumhuriyeti savunmak ve hayata geçirmenin, bütün milletimizin, bütün yurttaşlarımızın, siyasal partilerimizin ve özellikle devlet organlarının görevi olduğunu belirtti.

Atatürkçü Düşünce Derneği Düzce Şube Başkanı Nevi Teke de, düşman donanmasının İstanbul’a girerken ve herkes umutsuzluk içindeyken Mustafa Kemal’in halkına duyduğu güvenden ötürü hiç kuşku duymadan “ Geldikleri gibi gidecekler” sözünü hatırlatarak,iyi yönetilen  bu ordunun neler yapabileceğini bu savaşta herkesin gördüğünü ifade etti.