Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş Karla Mücadele programı için Çamköy’de bulunan belediyeye ait şantiyede kriz toplantısı yaptı. Birim müdürlerinden saha çalışmaları hakkında bilgi alan Başkan Keleş, şantiyedeki ekip ve ekipmanları kontrol etti. Keleş ardından Kalıcı Konutlarda karla mücadele çalışmalarını yerinde inceledi.

24 saat usulüne göre çalışıyoruz
Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Keleş, kar yağışının devam edeceğini söyleyerek şunları söyledi:
“Karla mücadelede bütün ekiplerimiz çalışıyor. Şantiyemizin içerisinde Başkan Yardımcımız Murat Caymaz’ın başkanlığında kriz merkezi oluşturduk. Bütün görevli müdürlerimiz oradaydılar. Yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdiler. 24 saat usulüne göre çalışıyoruz. Bu sene yeni bir metot uyguluyoruz. Özellikle Kalıcı Konutlarda, Konuralp’te, üniversitede ve merkezdeki ekiplerimiz birbiriyle çok bağlantılı değil. Herkes kendi bölgesinde alan savunması yapıyor. 6 araç Kalıcı Konutlarda, 3 araç Konuralp’te diğer araçlarımız Düzce merkezde çalışıyorlar.” dedi.

Kalıcı Konutlarda tuz merkezi oluşturduk
Karla mücadelede belediye olarak sahada yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Keleş,  şöyle devam etti:
“Bu sene yaptığımız ve bizim işlerimizi çok daha kolaylaştıran bir çalışma daha Kalıcı Konutlarda tuz merkezi oluşturduk. 0-3 olarak adlandırdığımız bazalt kırığı ile tuzu karıştırıyoruz ve bu malzemeyi serperek hem buzlanmayı hem de kaymaları engellemiş oluyoruz. Bu yıl yeni almış olduğumuz karla mücadele araçlarımız var. Ekipmanlarımız işimizi birazcık daha kolaylaştırıyor. Arkadaşlarımız gayretli çalışıyorlar. Tüm kara mücadele ekibime teşekkür ediyorum.”

Hava kirliliğinin azalması konusunda kar yağışlarının çok büyük ehemmiyeti var
Yoğun kar yağışının hayatı olumsuz etkilediği kadar faydaları olduğuna değinen Keleş, vatandaşlara hassasiyet gösterdikleri konulara ilişkin şu ifadeleri kullandı: “Kar bir nimettir onun da kıymetini bilmek lazım. Gribal birtakım virüslerin ortadan kalkması, hava kirliliğinin azalması konusunda kar yağışlarının çok büyük ehemmiyeti var. Şehrimizin büyük bir bölümü düz bir coğrafyada olduğu için karla kapanan mazgallardan suyun akması zorlaşıyor. Su göllenmeleri oluşabiliyor. Elimizden geldiğince alanları açık tutmaya çalışıyoruz. Halkımız bu konuda hiçbir endişe duymasın. Bu sene karla mücadele konusunda çok daha başarılı olacağız. Kalıcı Konutların içerisinde bir otobüs, bazı güzergâhtaki yolcuları toplayıp belli bir noktaya ulaştırıyor. Oradan diğer otobüslere aktarma yapıyoruz.”
 
Zamcı belediye olmadık
Düzce Belediyesi tarafından test aşamasın olan elektrikli otobüsle ilgili projeye dair detaylı açıklamalarda bulunan Başkan Keleş, bu alandaki hedeflerini anlatarak “zamcı bir belediye olmadıklarını söyledi. Keleş,  “Bir ilk daha yaşıyoruz. Elektrikli otobüs testleri devam ediyor. Filomuza 10’a yakın elektrikli otobüs girmiş olacak. Bir depoyla 250 kilometreye yakın yol yapınca elektrikli otobüsler mesai saatleri içerisinde ihtiyacı karşılayacak. Otobüs işletmemizde maliyetleri düşürerek kara geçirecek. Maliyetlerin ucuzlamasıyla bu durum bilet fiyatlarına yansıyacak. Dikkat ederseniz 2,5 seneden beri yani göreve geldiğimiz günden beri “zamcı bir belediye” olmadık. Mesela suya hiç zam yapmadık. Otobüslere de hiç zam yapmadık. Neyle devraldıysak onunla devam ediyoruz. Zam yapmayı da düşünmüyoruz. Ucuzlatma noktasında da elimizden geldiğince bu anlamda indirimlerimizde olacaktır. Özellikle öğrencilere, ihtiyaçları ailelere, yardıma muhtaç insanlara da ekstra yardımlarımız ve desteklerimiz olacak.” diye konuştu.