Geçtiğimiz günlerde çöpleri ile gündeme taşımıştık Kent Ormanını. Çöp ve pislik içerisinde olan Kent Ormanının temizlenmesi için sanki bugüne kadar hiçbir çalışma yapılmamış. Hafta sonra eğlenmeye gelen ailelerden çok sarhoşların mekânı olan kent ormanı, kaderine terk edilmiş bir şekilde temizlenmeyi bekliyordu.

Orman İşletme Müdürü Hüseyin Koz, kent ormanının biraz sahipsiz kaldığını ve en kısa zamanda çalışma yapılacağını ifade etmişti. Kent ormanında çalışmalar başlamadan yangın çıktı ve yaklaşık 2 dönümlük yer yandı. Dün bir vatandaşın yol kenarındaki çöpleri yakması sonucu çıkan yangını bir anda ormana doğru ilerlemiş ve Kent Ormanında yaklaşık 2 dönümlük alanı kül etmişti.

Vatandaşların da katkısı ile uzun uğraşlar sonucu söndürülen yangından geriye ise yanmış ağaçlar ve küller kaldı.Yangının ardından Jandarma ekipleri de Kent Ormanında önlem aldı. Kent ormanının girişinde bekleyen Jandarma ekip arabası uygunsuz gördüğü noktalarda uyarılarda bulunuyor. Kent ormanında tedbir alınması ile birlikte daha önceki Düzce’ye yakışmayan görüntülerin yaşanmaması bekleniliyor.

"Zararın neresinden dönersek kardır” sözünü akıllara getiren uygulama ile kent ormanı bir nebze olsun kurtarılmış olacak. Hafta sonu olması nedeni ile kent ormanında ailelerde piknik yapmak amaçlı yerlerini aldılar. Fakat Jandarma ve yetkililer ateş yakılmamasına karşı uyarılarda bulundu.

Haber; R. BAL