Türkiye Kamu Sen İl Temsilcisi Şemsettin Bahadır, Düzce’de birçok etnik kökenin bir arada yaşadığını vurgulayarak, Düzcelilerin bugüne kadar hiçbir sorun yaşamadığını cenazelerini, düğünlerini hep bir arada yaptıklarını belirtti.

 

Bahadır, “Bugün "akil insanlar" ilimizi ziyarete geldiler. Düzce ilinin gezilen diğer illerden farklı bir yönü var. İlimiz kurulduğu günden bu güne kadar Çerkezlerin, Abhazların, Gürcülerin, Lazların, Kürtlerin, Hemşinlilerin, Romanların birlikte yaşadığı bir ildir. Düzceliler olarak bu güne kadar birlikte yaşarken, arkadaşlık, dostluk yaparken, hayatı paylaşırken birbirimizi hiç farklı görmedik. Sokaklarında birlikte oyun oynadık, birlikte okullara gittik, bayramlarımızı birlikte kutladık, cenazelerimizi birlikte gömdük, düğünlerimizi birlikte yaptık, birbirimize kız verdik, kız aldık, akraba olduk, birbirimizi kardeş bildik.” Dedi.

 

Akil insanların yanlış adreste olduklarını söyleyen Bahadır, Akil İnsanlara Bu kardeşlik ortamını bozmaya mı geldiniz?” dedi.

Bahadır, “Şimdi akil insanlar olarak ilimize gelip bizim aslında Türk değil Kürt, Çerkez, Abhaz, Gürcü, Laz olduğumuzu mu anlatacaksınız? Aslında tek millet olmadığımıza bizi ikna etmeye mi çalışacaksınız? Herkes kulağını açıp iyi dinlesin: Kürt de biziz, Çerkez de biziz, Abhaz da biziz, Laz da biziz, Roman, Gürcü de biziz ve hep birlikte Yüce Türk Milleti de biziz. Biz Düzce'ye baktığımızda Türkiye'yi, Türkiye'ye baktığımızda da birbirine sımsıkı bağlı tek bir milleti, Türk Milletini görüyoruz. Yoksa siz bu huzur ve kardeşlik ortamını bozmaya mı geldiniz? Düzceliler olarak bizim aklımız bize yeter. Bu topluluğa verilen isme bakıldığında bu gün ilimize gelen misafirlerin akılları fazla gelmiş. Bu arkadaşlar illa akıl dağıtma çabasında iseler adresi yanlış seçmişler. Bu ülkede "bebek katilini" tüm Kürtlerin doğal lideri olarak görmek ve muhatap almak yeterince akılsızca bir iştir, gidip asıl bunu yapanlara akıl versinler.” Şeklinde konuştu.

 

Bahadır, “Binlerce insanın ölmesine sebep olan eli kanlı canilerin bunu yaparken haklı nedenleri var mıydı ki şimdi bu görüşmeler yapılıyor?” derken, devletin aciz duruma düşürüldüğünü savundu.

Bahadır, “Son günlerde terör konusu ve İmralı süreci konuşulurken tartışma "insanlar ölmesin", "analar ağlamasın" gibi ifadelerle duygusal bir zeminde yürütülüyor. Elbette ki insanlar ölmesin ve analar ağlamasın. Biz “bir insanı öldürmenin tüm insanlığı öldürmekle bir olduğuna” inanmış kişileriz. Ama biz kimseyi öldürmedik ki… Devlete, askere, kundaktaki bebeğe kurşun sıkanlara, 18 yaşında bayan öğretmeni bayrak direğine asanlara devlet ne yapmalıydı? Binlerce insanımızın ölmesine sebep olan eli kanlı canilerin bunu yaparken haklı nedenleri var mıydı ki şimdi bu görüşmeler yapılıyor? Bu katiller haklı idi de devlet mi suçlu idi? Devletin hangi mevkiinde olursa olsun devletimizi aciz duruma düşürmek kimsenin haddine değildir. Devletin başında olan insanlar titreyip kendine gelmeli ve kimlerle masaya oturduğunun farkına varmalıdır. Masaya oturulan eli kanlı caniler, verilen her tavizi, bir ara kazanç olarak görecektir. Ayrıca bu tavizler, millet bütünlüğünü yaralayacaktır. Millet ayrıştırılarak millet bütünlüğü sağlanamaz. Bu yapılanlara baktığımızda bu güne kadar şehit verdiğimiz otuz bin evladımız ne uğruna şehit oldu? diye sormadan edemiyoruz. Türk Milletine bunları yaşatanlar, millet vicdanını yaralayanlar, tarih önünde büyük mahcubiyet yaşayacaklardır. Yüce milletimiz tüm kuşatmalara rağmen bu sınavdan da birlik ve bütünlüğünü güçlendirerek çıkacaktır.” Dedi. 

Haber: S. YANAR