Düzce'de son günlerde yaşanan gıda zehirlenmesi vakalarındaki artışın ardından Tarım İl Müdürü Ayhan Ünal basının karşısına geçti. Gıda kontrollerinden sorumlu müdürlük olarak gerekli denetimleri yaptıklarını söyleyen Ünal, zehirlenme vakalarının sebebi olarak cemiyet sahiplerinin ürünleri saklarken bilinçsiz davranmaları olduğunu ifade etti.

Ünal "son günlerde cemiyet yemeklerinde gıda zehirlenmeleri yaşanıyor. Bu sene aziziye mahallesi, yığılca ilçesi derken son olarak da nalbantoğlu'da zehirlenme vakaları görüldü. Biz gıda kontrollerinden sorumlu müdürlük olarak yaptığımız denetimlerde gerek tavukların alınması gerek son kullanım tarihleri incelendiğinde her hangi bir problem görmedik. Bu cemiyet sahiplerinin bilgisizliklerinden kaynaklanıyor dedi.

Tavuğun çok hassas bir gıda olduğuna dikkat çeken Ünal, zehirlenme vakalarının sebebinin cemiyet sahiplerinin tavukları 1 gün önceden pişirip servis etmesinden kaynaklandığını söyledi.

Ünal "Cemiyet sahipleri genellikle tavukları genellikle 1 gün önceden hazırlamaya başlıyor. Ve ertesi gün 11- 12 gibi servis ediyor. Bu nedenle sıcak ortamda bekleyen batreri üremesine neden oluyor. Tavuk çok hassas bir gıda ve mutlaka soğuk ortamda muhafaza edilmeli." Dedi

Son olarak tavuğun saklama koşulları hakkında da bilgiler veren Ünal " Bu tür gıdaları mutlaka 4 derece altında muhafaza edilmeli ve 65 derecenin üstünde ikram edilmeli. Bu şartlara uyulmadığında cemiyetimize gelen eşimizi, dostumuzu bilmeden zehirliyoruz"dedi.

Haber; S. KAŞKIR