Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sınır güvenliğimiz için Afrin’e yönelik yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda 2 askerimiz şehit oldu. 

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında 22 Ocak tarihinde Kilis’in Gülbaba Köyü güneydoğusunda PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü unsurları ile çatışmaya girildi. Çatışmada Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan şehit oldu.

TSK’dan yapılan yazılı açıklamada, “Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır dileriz.” denildi



Şehit Özalkan'ın memleketi olan Ankara'nın Sincan ilçesine şehit ateşi düştü. Törekent Mahallesi'ndeki babaevine, şehadet haberinin ardından Türk bayrakları asıldı.

Aslen Ankaralı olan şehit Özalkan'ın Şeyma Özdemir Özalkan ile 2 yıllık evli olduğu ve Ayşe Gökçen isminde 5 aylık bir kızı olduğu bilgisi edinildi.

Zeytin Dalı Harekatı şehidi Özalkan'ın 2008-2015 yılına kadar Bolu Tugay Komutanlığı'nda görev yaptığı ve 2017 yılında ise Tunceli'ye atandığı öğrenildi.

Üsteğmen Usta Afrin'de şehit oldu
Öte yandan 'Zeytin Dalı Harekatı'nın 4'üncü gününde Üsteğmen Oğuz Kaan Usta, Afrin'de şehit oldu. Acı haberi sosyal medya hesabından duyuran Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Vatanımızın bekası için Afrin'de 'Zeytin Dali Harekatı’na katılan hemşehrim Piyade Üsteğmen Oğuz Kaan Usta'yı şehit verdik. Şehitlerimizin kanını yerde bırakmayacağız. Terörün kökünü kazıyana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Milletimizin başı sağolsun." paylaşımında bulundu.

Şehit Üsteğmen Usta'nın eşinin Antalya'da bir okulda öğretmen olduğu, anne ve babasının ise Ankara'da oturduğu öğrenildi.

Haber: C. ÜSTÜNER