3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısı ile Yeşil Düzce Özel Eğitim Uygulama Merkezi, Düzce Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi, Mehmet Sadık Eratik Beyaz Baston Görmeyenler Derneği Ve Düzce Beyaz Ay Derneği Düzce Valisi Ali İhsan Su’yu makamında ziyaret etti.

 

 

Vali Su misafirlerini karşıladıktan sonra, bir süre sohbet etti. Sohbet esnasında Vali Su Düzce’deki engelli vatandaşların istihdam edilmesi noktasında bir dizi açıklamalarda bulunurken, önce zihinlerdeki engelleri kaldırmamız gerektiğini söyledi.

Vali Su, “Hepimiz bir engelli adayıyız. Toplumda engelli bilincini geliştirmeliyiz. Engellilere sıkıntı verecek durumları ortadan kaldırmalıyız. Önce zihinlerdeki engelleri kaldırmalıyız. Onlara acımayla değil onlara nasıl yardımcı olabiliriz diye bakmak lazım. Engelli vatandaşlarımızın her alanda çok büyük başarılara imza attığını görüyoruz. Kendilerine imkân tanındığı takdirde çok büyük başarılar kazanıyorlar. “ dedi.
Düzce’de Engelli istihdamları konusunda çok iyi noktalarda olduğunu dile getiren Vali Su, engelli kontenjanlarının %97’sinin dolu olduğunu söyledi.

Vali Su, “Bizim ilimizde toplam 13 bin 539 engelli vatandaşımızı var. İl nüfusumuzun %4 engelli. Engelli vatandaşlarımızı çalışmalarımız çok iyi gidiyor. Bu vatandaşlarımızın istihdama katılması bunların bakımı çok iyi ilimizde engelli bakım maaşı alan 1921. İstihdam edilen engelli sayımızın il nüfusumuza oranı %6. İş için İŞKUR’a başvuran 2096. 801 tanesi işe yerleştirildi. İşe yerleştirme oranı ise %39 dur. İstihdam oluşturan fabrikaların tamamı doludur. Engelli kontenjanlarının %97 si doludur. 29 firmada kontenjan fazlası engelli çalıştırmaktadır.” Dedi.

 

 

Mehmet Sadık Eratik Beyaz Baston Görmeyenler Derneği Şube Başkanı İsmail Karduz, Gölyaka’da faaliyet gösteren derneğimizin önceliği eğitimdir. Birçok üyemize bilgisayar kursları vermekteyiz. Halk eğitim ve İŞKUR destekli eğitimler veriyoruz.

Kamuda çalışan, üniversitede okuyan üyelerinin de olduğunu söyleyen Şube Başkanı İsmail Karduz, geçtiğimiz günlerde ekranlara getirdiğimiz Gölyaka’dan Goal Ball spor dalında Dünya 2. Si olan Gülşah Aktürk’ün ise ülkeleri için övünç kaynağı olduğunu dile getirdi.

Haber: G. KARDUZ