D-100 Karayolu Bolu Dağı Mevkiinde tırların kayması sonucu uzun süre yol kapalı kaldığı için araçlar dinlenme tesislerine çekildi, trafik ekipleri ve karayolları ekiplerinin yaptıkları çalışmalar sonucunda yolların açılmasıyla birlikte zincirli ve küçük araçların geçişine öncelik verilyor,
benzer durumlar otoyoldada sık sık yaşandı,
Tem otoyolunu kullanan araçların Ankara istikametine zincirsiz geçişine izin verilmezken, D 655 karayolunda da aynı uygulama sürdürülüyor.
Aralıksız olarak yağan kar yağışı ve tipi nedeniyle Şehir merkezindeki kar kalınlığı her geçen saat artmaya devam ederken öğle saatlerinde merkezde kar kalınlığının 40 cm,ye, yüksek kesimlerde ise 70 cm,ye ulaştığı. Tipi nedeniyle buzla kaplanan yollar Karayolları ekiplerinin tuzlama ve kürüme çalışmaları ile giderilmeye çalışılıyor.
Trafik Ekipleri ve Karayolları ekipleri yolların açık tutulması çalışmalarını aralıksız olarak sürdürürken Tem otoyolu ve D 100 Karayolu Bolu dağı güzergahına öğle saatleri itibariyle yolun kayan araçlar nedeniyle kapanması sonucu meydana gelen yığılmalar yüzünden hiçbir şekilde TIR’lar gönderilmiyor. Geri çevrilen TIR’lar yol kenarında bulunan tesislerde konaklıyorlar.
Boludağı tünelinin bolu itikametindeng elen tırların kayması sonucu yol trafik akışına uzun süre kapalı kaldı ve bolu istikametindeng elen araçlar tünel geçişi yerine d100 karayoluna yönlendirildiler.
İlg genelinde bulunan tüm karayollarında zincirsiz araçlarına geçişine izin verilmediği ve büyük tehlike oluşturduğu için araçların zincirsiz yola çıkmamaları gerekiyor